Maminka.czTipy na výlet

Kam vyrazit? Na Dolní Moravu, do Mariánek, Loučně nebo na seminář k Šárce Strachové

redakce 13.  7.  2020
Letošní léto vypadá dobře! České destinace se předhánějí v tom, kde to pro vás udělat lákavější. A pokud zrovna nikam nejedete a zůstáváte třeba v Praze nebo okolí, rozhodně doporučujeme semináře pro maminky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tohle je sázka na jistotu! Máme na mysli areál na Dolní Moravě pod majestátním Kralickým Sněžníkem. Ubytovat se můžete přímo v hotelu Vista pod dolní stanicí lanovky na vrch Slamník s výhledem na Stezku na oblacích a využívat třeba animační programy pro děti a zdejší wellness.

Nebo kdekoli v okolí a užívat si všech dalších lákadel, kam patří rozlehlá dětská hřiště, lanový park a novinka v podobě více než tříkilometrové bobové dráhy. Vyzkoušeli jsme ji a nemá chybu. Snad jen tu, že jedna jízda vám stačit nebude. 

Mamutí horská dráha je nejdelší v Česku - při převýšení 364 metrů projedete 25 bleskurychlých zatáček, 360° otáčku dvanáct metrů nad zemí, osmičkovou smyčku, podzemní tunel a zhoupnete se na čtyřech parádních jumpech nad lesními cestami. Bát se nemusíte, rychlost jízdy volíte sami. 

Osm nejlepších aquaparků v Česku: Sem rozhodně musíte o prázdninách s dětmi vyrazit!

Zapomeňte na to, že lázně jsou jen pro seniory a že je v nich tak trochu nuda. Letos to rozhodně neplatí. Důkazem budiž třeba Coolonáda v Mariánských Lázních

Nová služba pro rodiny s dětmi slibuje celé léto indiánské zážitky pro děti v krásném prostředí Mariánských Lázních a to, že vrátí zpět do dětských let i samotné rodiče.

Naučit se střílet z luku, tančit za zvuku indiánského bubnu, pomalovat tvář bojovými barvami, ulovit bizona, vydat se na dobrodružnou indiánskou stezku a mnoho dalšího čeká na děti od 3 do 15 let v animačním klubu Coolonáda v Mariánských Lázních.

Rodiče si tak mohou v klidu dopřát blahodárnou regeneraci při tradičních lázeňských procedurách založených na zdejších přírodních léčivých zdrojích, za kterými do Mariánských Lázní jezdí hosté z celého světa, nebo při wellness procedurách, masážích, relaxačních aroma koupelích a zábalech. Coolonáda běží až do 30. srpna. 

Kam na výlet s dětmi? ZOO je sázkou na jistotu. Tady je 12 tipů na ty nejkrásnější

A co takhle zámek Loučeň? Ten letos v srpnu bude patřit Robinu Hoodovi a jeho park se proměnil v  Sherwoodský les. Děti budou moci plnit zbojnické úkoly, pomáhat Robinovi a jeho rodině v boji se zlým šerifem. Shlédnou scénky z dávných dob v zámeckém amfiteátru, navštíví zbojnické ležení. Robin Hood a jeho skupina je naučí střílet z luku, v restauraci bude připraveno zbojnické menu.

Zájemci si budou moci vyrobit pěkné rukodělné věci v polštářkové dílně.  A to po celý srpen každé úterý, středu, čtvrtek a sobotu v rámci celodenního programu, určeného zejména rodinám s dětmi. 

Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň, říká. „Doporučujeme návštěvníkům, aby si na návštěvu vyhradili alespoň tři až čtyři hodiny. Návštěvu zámeckého parku, kde uvidíte Robina Hooda a jeho družinu a projdete přitom i 12 labyrintů a bludišť, lze spojit s prohlídkou zámku nebo třeba piknikem. Přes naše webové stránky si můžete piknikové koše objednat,“ dodává Kateřina Šrámková.

Jak se má vyvíjet dítě v prvním roce? Dozvíte se na semináři

Víte, jak správně manipulovat s miminkem? Na co dát pozor, aby se správně vyvíjelo? Anebo třeba to, jaké cvičení je ideální v těhotenství a po porodu? To všechno se dozvíte na bezplatných čtvrtečních seminářích, které pořádá Klinika celostní terapie a sportu VO2Max. Její zakladatelkou je Šárka Strachová, mistryně světa a olympijská medailistka ve sjezdového lyžování, maminka dvouleté Emy. Celý červenec na klinice zasvětili maminkám, a to i těm nastávajícím!

·         16. 7.  se na vás těší fyzioterapeutka Mgr. Nikola Keresztenyová, která se zaměří na problematiku pánevního dna před porodem a po porodu. Dozvíte se také, jaké cvičení je pro vás to pravé.

·         23. 7.  si s fyzioterapeutkou Mgr. Vendulou Jelínkovou popovídáte o psychomotorickém vývoji v prvním roce života dítěte, o tom, kdy je třeba zpozornět, či o možnostech terapie hybných poruch u dětí.

·         30. 7. se dozvíte vše potřebné o manipulaci s miminkem, o variantách nošení či o hračkách vhodných pro  ideální psychomotorický vývoj. Těšit se na vás bude opět fyzioterapeutka Mgr. Vendula Jelínková.

Všechny semináře jsou zdarma, stačí si jen předem rezervovat místo. Kromě seminářů s odborníky se můžete zúčastnit soutěže o balíček služeb, nechat otestovat sebe i své děti na potravinovou senzitivitu za zvýhodněnou cenu nebo využít hlídání dětí během terapie. Všechny informace naleznete na vo2max.cz

Podcast s Marcelou Tobiášovou: Mám šest dětí a připadá mi, že mám úplně normální rodinu
Pravda o mateřství? Vypadá přesně takhle, ukazují statečné mámy
Nejlepší dětské zábavní parky v Česku! 9 tipů, kam vyrazit o víkendu
Tipy na pěší výlety s dětmi: Vyzkoušeli jsme místa, kde je to bude bavit
Témata: Porod, Rodina, Péče o dítě a jeho výchova, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Klinika, Léto s tebou, Praha, Mariánský, Robin Hood, Mamutí horská dráha, Máří, Lázeň, Šárka Strachová, Lesní cesta, Děti, Lou, Kateřina Šrámková, Seminář, Mamut, Zámek, Śárka Strachová, Mariánky, Zámek Loučeň, Marián