Maminka.czKam s dětmi

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás 4 tipy na výlety, které budou bavit celou rodinu

redakce 21.  1.  2022
Venku je pošmourno, na dovádění to není, ale děti mají stále mnoho energie? Přinášíme vám inspiraci a tipy na výlety, které budou bavit nejen děti, ale i rodiče a prarodiče.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Největší zábavní park i cesta do pravěku pod jednou střechou

Pohádkovou návštěvu slibuje výlet za včelkou Májou, Vilíkem a Vikingem Vikem do zábavního parku Majaland Praha v  centru POP Airport v těsné blízkosti Letiště Václava Havla. Díky ploše téměř devět tisíc metrů čtverečních jde o vůbec největší krytý zábavní park s celoročním provozem v tuzemsku, který nabízí dvanáct moderních atrakcí. Celodenní zábavu zajistí například 220 metrů dlouhá horská dráha, až deset metrů vysoké kolotoče, třiatřicetimetrová skluzavka, obří houpačky nebo autodrom. Vedle atrakcí park nabízí také dětské divadlo, hračkářství a restauraci. A také fantastickou příležitost, jak oslavit narozeniny, uspořádat párty či si užít koncert dětských idolů. 

Navíc když už budete v POP Airport, můžete zažít další nevídané dobrodružství tváří v tvář dinosaurům v moderním interaktivním světě Dinosauria Muzeum Prague. Vydáte se 200 milionů let nazpět mezi velikány druhohor a uvidíte jednu z největších soukromých sbírek opravdových koster dinosaurů na světě. Na čtyřech tisících metrech čtverečních najdete mimořádně zachovalé, až 154 milionů let staré exponáty skládající se až z 90 % původních kostí pravěkých dinosaurů. Některé se rozpínají až do délky neuvěřitelných 25 metrů. Stejně impozantní jsou také realistické modely nejobávanějšího predátora Tyranosaura rexe a největšího létajícího ptakoještěra všech dob.

Navštivte peklo 

Pokud vás děti opravdu zlobí a na Mikuláše s doprovodem už zapomněly, vydejte se s nimi do Pekla Čertovina nedaleko Hlinska. Jedinečné zábavní centrum má pět pater a jeho autory jsou čeští řezbáři, kováři, truhláři a zedníci. Stavba sahá až do hloubky 12 metrů pod zem, kde jsou v 5 patrech ukryty stovky metrů chodeb a jeskyní, do výšky má pak 8 metrů. Spolu s rodinou si můžete vyzkoušet, jak to v takovém pekle běžně chodí. Uvidíte například čertí školu, trapírnu, projdete se cestou sedmi smrtelných hříchů a od samotného vládce pekel se dozvíte, jak to s vašimi hříšnými dušemi dopadne – jestli propadnete peklu, nebo se vrátíte zpátky na zem.

Věda není nuda

Poznávání vědy prostřednictvím hry zažijete v zábavním vědeckém parku Vida, který najdete na brněnském výstavišti. Na ploše téměř pět tisíc metrů čtverečních je připraveno přes sto padesát interaktivních exponátů, díky kterým se zvídaví členové rodiny dozvědí o základních principech přírodních jevů. Zemětřesná deska, rentgenové oči, oceán v lahvi, kolo na laně, rotující místnost, simulátor povodně, model lidského srdce v nadživotní velikosti, společenství mravenců atta, archeologické pískoviště, vodní tiskárna – to je jen pár příkladů exponátů, které si tady můžete na vlastní kůži vyzkoušet.

Témata: Rodina, Kam s dětmi, Tipy na výlet, Za zábavou, Maminka cestuje, Výlety, Dinosaurus, Stavba, Dinosauria Muzeum Prague, Vilík, Dinosauria Muzeum, Energie, Exponát, Václava, Park Vida, Majaland, Letiště Václava Havla, Cesta do pravěku, Zábavní centrum, Rex, Metr, Zábavní park, Viking Vik, Inspirace, Kryt