Kam vyrazit o víkendu:Praha, Liberec, Lipno a Český Krumlov

Nevíte, kam o víkendu s dětmi? Nechte se inspirovat našimi tipy. Tentokrát nás čeká pražské ZOO, liberecký Babylon, Český Krumlov a Lipno.
Kam vyrazit o víkendu:Praha, Liberec, Lipno a Český Krumlov

1. Komentované krmení, zooškola a cvičení zvířat v ZOO PRAHA

Pražská zoologická zahrada je otevřena celoročně, tak proč se sem nevydat na nedělní procházku? Mezi největší lákadla určitě patří letošní přírůstky – gorilí sameček Ajabu, hned dvě mláďáta slona i mláďata psů pralesních, vzácného jelena lyrorohého (podle tvaru paroží) nebo dikobraza.
Můžete se zúčastnit komentovaného krmení a cvičení zvířat, zooškoly nebo se ohřát při prohlídce Indonéské džungle. Brány zoo jsou pro vás v lednu a únoru otevřeny denně do šestnácti hodin. Více zjistíte na zoopraha.cz.

2. Liberecký Babylon nadchne celou rodinu

Součástí obrovského komplexu zábavy a odpočinku je nezbytný aquapark s mnoha vodními atrakcemi i velkým saunovým a wellness světem, interaktivní iQPARK, který zábavnou formou přibližuje svět vědy a techniky (nechybí zrcadlové bludiště, vodní rotující tunel nebo bublinárium), 4D kino či golfový simulátor. A když se vám po dni plném zážitků nebude chtít domů, můžete přenocovat ve zdejším hotelu. Více na centrumbabylon.cz.

VIDEO: Podívejte se na ukázkovou lekci kojeneckého plavání

VIDEO: Podívejte se na ukázkovou lekci kojeneckého plavání

Co vařit o víkendu? Tyhle čtyři rychlovky si zamilujete

Co vařit o víkendu? Tyhle čtyři rychlovky si zamilujete

3. Adrenalinové úkoly pro celou rodinu na šumavské Stezce korunami stromů 

Že jste ještě nenavštívili šumavskou Stezku korunami stromů? Nejvyšší čas to napravit! V zimě má své neopakovatelné kouzlo, navíc s bonusem v podobě absence davů turistů. Majestátní dřevěná stavba stojí na kopci Kramolín, přímo na břehu Lipenského jezera. Nahoru vás vyveze lanovka, kdo si chce dát do těla, tak samozřejmě může vyrazit pěšky po stezce na okraji sjezdovky (mírnější variantou výšlapu, vhodnou i pro kočárky, je asfaltová silnička lesem).
Cestou na vrchol dřevěné věže potkáte řadu informačních tabulí i lehce adrenalinových úkolů a pokud po široké lávce vyjdete až do posledního patra nad vrcholky stromů, odměnou vám budou výhledy na celou Šumavu, a když budete mít štěstí na počasí, uvidíte dokonce zasněžené vrcholky Alp. Více na www.stezkakorunamistromu.cz.

4. Romantický Český Krumlov - až do konce března výstava Císařův Pekař - Pekařův císař

Kromě prohlídky zámku a zámecké věže (pozor, zahrady jsou do dubna uzavřeny) má i řadu dalších lákadel. V areálu českokrumlovských klášterů můžete až do konce března navštívit výstavu Císařův pekař – Pekařův císař se sbírkou slavných filmových kostýmů a dekorací. Na stejném místě probíhá i interaktivní expozice dovedností našich předků, Regionální muzeum pak zve na výstavu věnovanou slavnému ilustrátorovi Adolfu Bornovi. A když vám vyhládne a dostanete chuť na něco dobrého, poseďte ve stylové kavárničce Café Štrúdl. Více na ckrumlov.cz.

Zdravotní potíže na cestách

Zdravotní potíže na cestách

8 zimních tipů, jak si udržet zdravou pleť

8 zimních tipů, jak si udržet zdravou pleť

S batoletem na hory? Jde to!

S batoletem na hory? Jde to!

 

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články