Maminka.czTipy na výlet

Kam vyrazit poslední prázdninový víkend? Tady budou nadšené nejen děti!

Simona Procházková 28.  8.  2020
Rozlučte se s prázdninami rodinnou výpravou za dobrodružstvím. Přinášíme pár tipů na skvělá místa, kde není nouze o zábavu a užijete si tady krásný den všichni spolu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dětský ráj na zámku Berchtold 

Že jste tu ještě nebyli? Tak to rychle napravte. Nádherný zámeček v Kunicích, nedaleko středočeských Velkých Popovic, má co nabídnout. Kromě vyhlášených dobrot a domácí zmrzliny ve zdejší restauraci potěší venkovní dětský ráj. Najdete tu spoustu atrakcí, miniatury slavných hradů a zámků, perníkovou chaloupku a pohádkové postavičky Vítězslavy Klimtové, také ale můžete zavítat do Pekla nebo s potomky vyzkoušet dopravní hřiště na motokáře. Nechybí velká trampolína, minizoo v zámecké zahradě a také značená naučná stezka okolní přírodou Ladova kraje.

Hradozámecká noc na Loučni

Tajemné večerní a noční prohlídky budou v sobotu probíhat v duchu nové prohlídkové trasy Příběh automobilu až do svítání. Proč téma aut? Jelikož dřívější majitelé zámku jsou s nimi pevně spjati, právě šlechta totiž hrála důležitou roli v počátcích automobilového průmyslu. Kromě této prohlídky nebude chybět koktejl těch nejlepších prohlídek ze zámecké nabídky.

Netradičním zážitkem bude jistě vtipná kostýmovaná prohlídka s paní kněžnou, princem, komorníkem Jeho jasnosti, Bílou paní a dalšími postavami knížecí domácnosti. Připraveny budou delikatesy z grilu od zámeckého šéfkuchaře nebo možnost přespání ve stanu v zámeckém parku. Děti nadchne prohlídka „Jak se žilo princeznám“ a co teprve taková Čokoládová prohlídka.

Nejlepší dětské zábavní parky v Česku! 9 tipů, kam vyrazit o víkendu

Den otevřených sklepů v Čejkovicích

Na Pálavě je to vždycky fajn. Obzvláště tento víkend, kdy bude probíhat další ročník putování mezi sklepy v jedné z největších vinařských obcí, sídle Templářských sklepů, v Čejkovicích. Slavnostní zahájení hlavního programu proběhne v sobotu dopoledne na nádvoří Hotelu Zámek a můžete pěšky vyrazit mezi vinohrady. Koupíte si vstupenku, obdržíte degustační skleničku, taštičku na krk, katalog se seznamem vinařství, nabízenými víny a mapkou sklepů, tužku a také poukaz na nákup vína v hodnotě 600 Kč. Večer si pak můžete zazpívat u cimbálu a pochutnat na regionálních specialitách.

Netopýří noc v ZOO Olomouc

Pokud chodíte rádi do zoologických zahrad, a navíc byste se rádi dozvěděli něco více o netopýrech, zajeďte do Olomouce a prožijte netopýří noc, začíná už dnes od 17 hodin. Program je připraven pro malé i velké, nejprve seznámíme s těmito trochu záhadnými létajícími savci, jejich důležitostí v přírodě a také, jak je můžete chránit, zábavnou a hravou formou vám tu vysvětlí a ukážou, jaké mají zvyky a jak se odchytávají. Následovat bude společná procházka večerní zoologickou zahradou, kde se možná setkáte tváří v tvář s těmi volně žijícími. Na závěr se pak můžete s ratolestmi podívat na poučný film, který se bude promítat.

Výlety s dětmi za zvířátky: 6 tipů na nejlepší farmy a farmaparky

S dětmi na horách

Právě tak se jmenuje zábavný den plný her, dobrodružství, pohybu a adrenalinových zážitků, také ale legrace a odpočinku. Na děti i jejich rodiče čeká celá řada vystoupení (například kouzelník), soutěží, animačních programů s instruktory. To vše bude nachystáno v dětském letním parku v horském rezortu Bílá v Beskydech. Sportovně založené rodiny se můžou projet na kole či vypůjčit e-bike, samozřejmě nebude chybět dětské hřiště, trampolína a jiné atrakce i něco dobrého na zub.

Noční prohlídky hradu Helfštýn

Bojíte se rádi? Toužíte prožít na závěr léta něco opravdu výjimečného? Něco, na co budete vy i děti ještě dlouho vzpomínat? Nechte se zlákat na tajuplnou noční prohlídku hradu Helfštýn. Unikátní prohlídky, pořádané u příležitosti zrekonstruovaného renesančního paláce, budou probíhat dnes i zítra. Zcela nově bude veřejnosti v rámci nich zpřístupněno také právě palácové torzo. Buďte mezi prvními, kdo hradní palác v letošním roce navštíví. 

Vyrazte na rodinný výlet vlakem. Kam se vydat a proč je to lepší než jet autem?

Indiáni v Mariánkách

Indiánské zážitky pro vaše děti v krásném prostředí Mariánských Lázní vrátí zpět do dětských let i samotné rodiče. Naučit se střílet z luku, tančit za zvuku indiánského bubnu, pomalovat tvář bojovými barvami, ulovit bizona, vydat se na dobrodružnou indiánskou stezku a mnoho dalšího čeká na děti od 3 do 15 let v animačním klubu Coolonáda. Vy si budete moci v klidu dopřát některou z tradičních lázeňských či wellness procedur, založených na zdejších přírodních léčivých zdrojích, prohlédnout si město nebo zajít do kavárny, vaše ratolesti se díky nové službě animačního klubu pobaví, zasportují si, naučí něco nového a najdou nové kamarády. Program probíhá celý víkend, vždy od 9 hodin ráno do 12 a pak opět od 14 do 17. A myslí se i na děti mladší tří let, ty se mohou zapojit společně s rodiči.

Témata: Děti, Kam s dětmi, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Prázdniny, Cestujeme, netopýři, šéfkuchař, kouzelník, Beskyde, Vik, Olomouc, Velké Popovice, Příroda, Loučeň, Bílá, Peklo, Mariánky, Bílá paní, Zábava, Zámeček, Beskydy, Pálava, Zoologická zahrada, Berchtold