Kam vyrazit s dětmi v Praze a co vzít s sebou?

Stověžatá matička Praha je plná krásných míst, která stojí za to navštívit. Ne všechna jsou ale ideální pro výlet s dětmi. Poradíme vám, kde se bude líbit jak vašim malým ratolestem, tak i vám. A nebude chybět ani drobný tahák s nejdůležitějšími věcmi, které byste si měli vzít na cestu s sebou.
Kam vyrazit s dětmi v Praze a co vzít s sebou?

Za klidem do lesa: 3 místa ideální na výletování s dětmi

I v Praze jsou ukrytá místa, kde byste ani nevěřili, že se nacházíte nedaleko centra metropole. Na výlet s předškolními dítky je perfektních hned několik lokalit – například usedlost Cibulka, Prokopské údolí, Královská obora (Stromovka) nebo údolí Únětického potoka (Šárka). A většina tras je tu skvěle přizpůsobena i pro maminky s kočárky.

Je tu klid, voňavý vzduch, nádherná příroda a pro děti připravených hned několik zajímavostí a prolézaček. Vy se budete kochat zelení kolem a děti mohou mezitím sbírat šišky na stavění domečků, házet žabky do rybníčků nebo malovat vodou na asfalt (stačí, když jim uděláte do PET lahve malou dírku).

Co sbalit do batohu: Základem je hodně vody a vhod přijde i nějaká ta svačinka. Nezapomeňte na teplejší oblečení, pláštěnku a papírové kapesníčky. A raději přibalte do batohu také repelent. Nejen na Cibulce útočí komáři rádi i přes den. O klíšťatech ani nemluvě.

Za zábavou k vodě: 3 klidná koupaliště, která myslí i na nejmenší plavce

Pokud chcete vyrazit s dětmi k vodě, nemusíte se nutně mačkat na přecpaných koupalištích. Daleko klidnější jsou rybníky a vodní nádrže. Vyrazit můžete třeba na přírodní koupaliště do Motola, k Vyžlovskému rybníku nebo k vodní nádrži Džbán. Všechna tři místa mají jen zvolna se svažující břehy, takže se tu můžete bez obav cachtat i s nejmenšími dětmi.

A pokud chcete ještě akčnější program, spojte koupání s jízdou na kole. Místo do autosedačky uvelebte svoje dítko do cyklosedačky a vyrazte. Praha je plná cyklostezek. Když trochu zapátráte v mapách nebo šikovných aplikacích, můžete si sestavit trasu, která se vyhne i rušným silnicím.

Co sbalit do batohu: Kromě plavek a ručníků byste určitě měli myslet na opalovací přípravky a další ochranu před sluncem – především pokrývky hlavy. A místo hraček do vody přibalte spíše hračky na deku. Při koupání se většinou děti zabaví i bez dalších propriet, zato venku se pak mohou nudit.

Ať už nakonec vyrazíte kamkoli, vždy myslete také na sebe. Výlet byste rozhodně neměli „přetrpět“. Vždy se snažte připravit takový program, který bude vyhovovat jak dětem, tak i vám. I kdyby to měla být jen příjemná knížka, do které se začtete u vody, nebo zastávka pro kytičku cestou z výletu. Když budete mít radost vy, budou spokojenější i vaše děti.

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články