Maminka.czVáš domov

Kam vyrazit s kočárkem v Praze? Aneb shoďte všechna poporodní kila!

Reklama 7.  11.  2016
Kam vyrazit s kočárkem v Praze? Aneb shoďte všechna poporodní kila!
Zatímco některé ženy nechají všechna těhotenská kila už v porodnici, jiné s nimi bojují dlouhé týdny i měsíce. A to i v případě, že kojí a celý den se vlastně nezastaví. Také si říkáte, že život je v tomhle směru opravdu nespravedlivý? Pojďte to změnit a zjistěte, jak si můžete shazování nadbytečné váhy s miminkem užít.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co poporodní kila nesnesou? Pravidelný pohyb bez stresu

Dříve odborníci radili počkat s cvičením po přirozeném porodu nejméně 6 týdnů. Pokud se ale cítíte dobře a váš doktor proti tomu nic nemá, můžete s lehkou aktivitou začít dříve. Mezi nejpřirozenější typ pohybu vůbec patří chůze. Ta je velmi účinná právě při hubnutí, navíc je nenáročná na vybavení. Stačí obout boty a jdeme!

Kolik kilo chůzí shodíte? Pokud ujdete každý den okolo 5 kilometrů, potom se bude váhový úbytek pohybovat kolem 0,5–1 kilogramu týdně. Vše ale závisí na vaší výšce, váze a rychlosti pohybu. Pokud vážíte mezi 65 a 75 kilogramy a půjdete hodinku pomalým tempem (4 km/h), spálíte cca 1000 kJ. Pokud přidáte do kroku, spálíte i 1600 kJ za hodinu.

I když pro pohybové aktivity je samozřejmě lepší sportovní kočárek, dobrou zprávou je, že klasický kočárek vám rozhodně překážet nebude. Aby byla chůze efektivní, vydržte déle než půl hodiny. Právě 30 minut totiž trvá, než tělo začne odbourávat první gramy tuku. Ideální je vyrazit za zelení, dál od výfuků aut. Říkáte si, že v Praze to nejde?. Tady je pár tipů, kam vyrazit.

Vyrazte s kočárkem do přírody – jde to i v Praze

Ďáblický háj se vám bude líbit, ať už máte pouze jedno děťátko v kočárku, nebo dalšího nezbedu, co už umí na odrážedle nebo na kole. Délka trasy je přesně 5 kilometrů. Pokud jste si tedy předsevzala, že si denně naordinujete alespoň hodinový pohyb, je pro vás trasa ideální. Dojet se sem dá pohodlně jak městskou dopravou, tak i autem. Parkování najdete v okolí.

Skvělým místem pro svižnou procházku je také Kunratický les. Z větší části je tu asfaltová cesta, jen na úseku podél Kunratického potoka najdete lesní cestu. Tu ale hluboké kočárky i golfky zvládnou také. Celková délka trasy je 6 kilometrů a výlet rozhodně potěší i nezbedy, kteří už chodí po svých. Po cestě totiž najdete i krásné velké dětské hřiště. Pro děti hotový ráj.

Do třetice všeho dobrého jsme přidali ještě přírodní park Modřanská rokle. I toto místo vám dá zapomenout na uspěchanou Prahu a nabídne lepší vzduch a zeleň, kam oko dohlédne. Procházku zvládnou kočárky všech typů – potkáte se tu totiž jen s hezky upravenou asfaltovou cestou. Délka trasy i s cestou zpět je 7 kilometrů.

A co vy – znáte v Praze skvělé místo, které by bylo jako stvořené pro svižnou chůzi s kočárkem?

Témata: Váš domov