Kamarádku podvádí partner. Mám jí to říct? Podívejte se, co na to párový terapeut!

Simona Procházková 23.  11.  2020
Zjistit, že je vám partner nevěrný, je vždy tvrdé a bolestivé. Jenže co dělat a jak se zachovat v případě, kdy přijdete na to, že je podváděna vaše kamarádka? Říct pravdu, mlžit, zatajovat, nebo dokonce lhát? Tvářit se, že se vás to netýká? Nebo být tím, kdo jí „otevře oči“, rozbije „iluze“, ublíží a zásadně ovlivní její partnerský vztah? A proč na vás kamarádka nejspíše stejně pozná, že se něco děje a víte víc, než přiznáváte?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co takhle nejít za ní, ale za ním? Těžká věc? Nezapomínejte, že důležití jste tu i vy. Jak se při tom cítíte? Tíží vás pocit viny? A co vaše kámoška? Chcete, aby byla šťastná? Aby věděla pravdu? Nic naplat, tohle je komplikovaná záležitost...

Sledujte seriál Terapie sdílením na Mall.tv, ve kterém terapeut a kouč Honza Vojtko řeší nejrůznější vztahová témata, která můžou trápit každého z nás.

Jak se k takovému problému postavit radí terapeut a lektor Honza Vojtko. Podívejte se na video.

 „První, co mě napadne, že byste měla jít za tím týpkem, který podvádí, a na rovinu mu říct, že o tom víte, nechápete proč a nelíbí se vám to a asi by bylo dobré s tím něco dělat. To je ale v mých idealistických představách, jak by to mělo být. Nechci moralizovat, že za kamarádkou byste rozhodně měla jít a všechno jí říct. Je to jen na vás, ale nemůžete problém řešit za ni. Vždycky je to složité a je potřeba vnímat celý kontext všeho, co se kolem vás děje,“ říká Honza Vojtko.

Pořad Terapie sdílením uvádí internetová televize Mall.tv.

Hrozí vám nevěra? Odpovězte si pravdivě na tyto otázky
Pomýšlíte na rozvod? 5 věcí, které pomohou zachránit vztah, když máte krizi!
Témata: Video, Láska a vztahy, Chování a vztahy, partner, Honza Vojtko, Terapie, Pravda, Kámoška, Kamarádka, Lektor, Vztah, Sdílení, Iluze, Téra, Terapeut, Tera