Maminka.czDěti

Kapesník. Výsada vyšších vrstev?

Reklama 12.  12.  2017
V době renesance bylo používání kapesníků výsadou vyšších vrstev. Byly používány jako módní doplněk. Zámožní lidé používali kapesníčky krajkové, zpravidla pěkně zdobené různými výšivkami s monogramy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kdepak! Součást každodenního života.

V dnešní době je kapesník samozřejmou součástí dámské kabelky či pánského saka. Kapesník totiž zdaleka neplní jen funkci utírání nosu při rýmě, ale lze jej použít při jakékoliv situaci. Kapesník dobře poslouží, pokud potřebujete setřít nečistotu z obličeje, oblečení nebo bot, můžete otřít packy svému mazlíčkovi nebo setřít kapku na stole. Podat kapesník někomu, kdo ho právě potřebuje, patří mezi velmi lidská gesta.

Klepněte pro větší obrázek

Je velmi důležité učit děti hygienickým návykům již v útlém dětství

Je důležité, aby se děti uměly samy vysmrkat, aby používaly kapesník  (a neutíraly si nos do rukávu),  aby měly kapesník při ruce, kdykoli budou potřebovat. Ideálním kapesníkem je takový, který si děti zamilují díky pěkným obrázkům a díky velikosti, která přesně padne do dětských paciček i kapsiček. Takovým kapesníkem jsou Kleenex Kids Collection Mini s veselými obrázky připomínajícími ptáčky. S kapesníky Kleenex Kids Collection Mini bude takové učení o maličko snazší.

Témata: Děti