Maminka.czFejeton otce

Karel Janeček: „Za děti bychom neměli příliš často rozhodovat“

17.  7.  2017
Karel Janeček: „Za děti bychom neměli příliš často rozhodovat“ | Archiv Karla Janečka
Založil Nadační fond proti korupci, coby známý matematik a vizionář podporuje mimo jiné vědu a výzkum a svou mediální pověst vyznavače mnohoženství vyvrací tím, že je spíše „nekompromisní obhájce svobody“. Především je to ale trojnásobný táta dvanáctileté Viktorie, o rok mladší Amálie a osmnáctiměsíčního Karla Yanise Noura. Co Karel Janeček považuje ve výchově za důležité, a co naopak neřeší?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když se narodila prvorozená Viktorie, vylekal jsem se, jestli se někde nestala chyba, přišla mi totiž malinká. U syna už jsem byl zkušenější. Obě dcery měly při narození 2,8 kilogramu, ačkoli se narodily normálně v termínu. Yanis vážil zhruba stejně, jenže se narodil téměř čtyři týdny před termínem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Z početí všech svých dětí jsem byl jednoduše nadšený. V případě mladší dcery Amálky jsem byl velmi překvapený, protože těhotenství bylo naprosto nečekané. U syna Yanise to bylo podobné, navíc situace, kdy jsem se o těhotenství své ženy Mariem dozvěděl, byla naprosto výjimečná z dalšího pohledu – bylo to hodinu poté, co jsem při seskoku z letadla poprvé v životě otevíral záložní padák, protože se mi ten hlavní začal nad hlavou rolovat a musel jsem ho odhodit, takže jsem byl v ohrožení života.

Témata: Časopis Maminka, Fejeton otce, Karel Janeček, Dobrá věc, Fond, Důležitý aspekt, Budoucí matka, Starostlivost, Napájení, Jane, Nadační fond, Domácí porod, Osobní rozvoj, Čas, Děti, Sobec, Mladá dcera, Francie, Zodpovědnost, Mladý brácha, Janeček, Seskok, Rozhled, Stisk, Fejeton

Video