Maminka.czSlavní rodiče

Kate a William vybrali pro svého syna jméno George Alexander Louis

LH 25.  7.  2013
Kate a William vybrali pro svého syna jméno George Alexander Louis
Prvorozený syn vévodkyně z Cambridge dostal dva dny po svém narození jméno George Alexander Louis. Právě George favorizovala většina sázkových kanceláří.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Vévoda a vévodkyně z Cambridge s nadšením oznamují, že pojmenovali svého syna George Alexander Louis. Miminko bude známé pod jménem Jeho královská Výsost princ George z Cambridge," uvedla v oficiálním prohlášení kancelář Kenstingtonského paláce.

Stejné křestní jméno nese v královské rodině již pět příslušníků. Posledním Jiřím byl otec královny Alžběty II., v rodinném kruhu přezdívaný Bertie. Jeho celé křestní jméno znělo Albert Frederik Artur Jiří. (Pro zajímavost – jde o „koktavého krále“ ze zdařilého filmu Králova řeč v hlavní roli s Colinem Firthem.)

V porovnání s potomky své předchůdkyně Lady Diany, se dočkal svého jména relativně rychle. Jméno jeho otce Willama bylo známo až po týdnu, jeho dědečka pak dokonce až po měsíci.

Malý George je třetí v linii následnictví britského trůnu po svém otci a dědovi Charlesovi, princi z Walesu. Díky dodatku z prosince 2012 měl zajištěný nárok na svůj titul i v případě, že by se narodil jako dívka.

Témata: Slavní rodiče, Syn, jméno, Alexa, Artur, Kate, Královská výsost, Wales, George Alexander Louis, Colin, Colin Firth, William, Oficiální prohlášení, Následnictví, George, Křestní jméno, Kat, Georg, Kate a William, Lou