Maminka.czPředškolák

Kateřina Kristelová: „Na své dítě bych nikdy nezvýšila hlas!"

Adéla Vedralová 18.  10.  2011
Jednatřicetiletá moderátorka Kateřina Kristelová je už víc než rok na velmi aktivní mateřské dovolené. Když právě nedojíždí za svým manželem hokejistou Martinem Tůmou do zahraničí nebo nepracuje, co nejvíce se věnuje své malé Claudii. Co je u ní nového?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vaše dcerka poměrně nedávno oslavila první narozeniny. Jakou jste jí uspořádala oslavu?

První rok života dítěte se má oslavit opravdu pořádně! Jde o dost zásadní mezník jak pro miminko, tak pro maminku. Fotky s dortem, na němž se tyčí jedna svíčka bude pro Claudii v dospělosti důležitá vzpomínka, kdy bude listovat albem. Slavili jsme společně s Míšou Decastelem (syn moderátorky Evy Decastelo - pozn. autorky), kterému byly právě dva roky, narodil se přesně ve stejný den rok před Claudinkou. Vše proběhlo v jedné restauraci v Praze a moje dcerka dostala tolik dárků, že jsme museli odjíždět nadvakrát. Všechny se do mého malého auta nevešly. Část hraček jsem tedy vyřadila a poputují za dětmi do dětského domova.

Co bylo pro vás jako maminku za celý rok nejnáročnější?

Vedeme trošku netradiční rodinný život, protože můj manžel hraje hokej převážně v cizině. Což znamená, že jsem po narození dcery na většinu věcí zůstala sama. Mohly bychom sice odjet s tatínkem, ale zpočátku to pro tak malé miminko nebylo úplně vhodné. V současné době se mi navíc rozjely pracovní povinnosti, takže nechci moc utíkat od profese. Mezi moderátory je těžké vybudovat si svoje místo na slunci. Odpověď na otázku tedy je: Nejtěžší bylo zajet si systém, který mi umožní vykonávat mou práci. Stejně tak byla plnohodnotnou matkou, zvládala navštěvovat manžela a vše klapalo jak má. Podařilo se to skvěle, ale začátky byly těžké!


Jak s časovým odstupem vzpomínáte na porod?

Rodila jsem v porodnici v Podolí, všichni se tam o mě starali skvěle. Vzpomínky mám moc hezké, i když rekonvalescence po císařském řezu se poněkud vlekla...

Jaké nové dovednosti malá Claudia právě zvládla?

Claudince je zrovna čtrnáct měsíců a je moje krásná, šikovná a zdravá holčička. Zkouší chodit i povídat. Dokonce už má svoji nejoblíbenější hračku - bílou kočičku, se kterou se mazlí. Je hodně kamarádská a jsem šťastná, že si mě zrovna tohle dítě vybralo za maminku. Není větší výhra v životě, než narození zdravého dítěte. Proti tomu je všechno ostatní naprosto malicherné.

ČTĚTE TAKÉ: Michaela Maurerová: Dvojčátka – to je dvojnásobné štěstí!

Máte nějaký speciální společný holčičí rituál?

Máme! Každé ráno se mazlíme a přitom si zpíváme písničky. Poté se společně nasnídáme. Jakákoliv strávená chvíle s dcerou je pro mě nádherná. Pořídila jsem si ji ve třiceti letech, v dostatečně dospělém věku, kdy jsem měla dobře srovnané priority. Nikdy bych na ni nezvýšila hlas, neplácla ji, ničím mě nerozčiluje. Claudia je pohodová a fixovaná na klid.

Pokračování >>>

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Kateřina Kristelová, Michaela Maurerová, Kris, Strávená chvíle, Zdravá holčička, Hlas, Krist, Kat, Nik, Kate