Maminka.czVaše příběhy

Kateřina: Nechtěla jsem kojit...

Iva Endrychová 8.  4.  2016
Kojení je alfou a omegou pro mnoho maminek. Dokážete si představit, že ale existují takové, co kojit nechtějí? Přečtěte si příběh maminky Kateřiny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rozhodla jsem se jít s kůží na trh a veřejně se přiznat. Ano, pletu si asi na sebe bič. Vím, že je mnoho maminek, které tvrdí, že kojit může každá a přes to nejede vlak. Jenže pravdou je, že každá nemůže nebo každá nechce.

Já nechtěla...

Na počátku byl strach...

Pár dnů po zjištění dvou čárek na těhotenském testu jsem začala řešit otázku kojení. Všude na mě vyskakovaly články, jak je důležité kojit, že se vytváří pouto mezi matkou a dítětem. Fotky kojících matek jsem přehlížela, pohled na kojící ženu mi byl nepříjemný. Kojit jsem nechtěla. Představa strkat mé prso do úst svému dítěti mi přišla (ano, píši naprosto upřímně) úchylná! Proboha, jak to někdo může dělat!?

Celé těhotenství jsem měla „depky“ z toho, co budu dělat po porodu, jak v porodnici řeknu, že nechci kojit!? Koupila jsem si odsávačku a lahve, abych mohla mléko odsávat a krmit dítě z lahve. (Nechtěla jsem kojit, ale mateřské mlíčko jsem pochopitelně miminku dávat chtěla!!!)

Erika: Nekojím a nelituji toho!

Kdo to nezažil, nepochopí, jaké jsem měla stavy.

Opravdu jsem se tím hodně trápila. Jednou jsem se svěřila na rodinné oslavě a byly na mě vrženy takové pohledy, že jsem to už pak řekla jen dvěma kamarádkám, jinak nikomu. I mamka mi řekla, že ji překvapuji svými názory, že si chci nechat odepřít to nejkrásnější, co s dítětem mohu zažít.

Pokud chcete vědět, jak to bylo dál, přečtěte si další kapitolu. Dostanete se na ní kliknutím na odkaz.

Témata: Vaše příběhy, Kat, Odsávání, Největší pocit, Kate