Maminka.czMaminka roku 2021

Kateřina Tichá: Sociální sítě by měly lidi spojovat, říká loňská Maminka roku

Michaela Láchová 18.  4.  2021
„Titul, který jsem získala, je pro mě důkazem toho, že moje práce má smysl,“ říká absolutní vítězka soutěže Maminka roku 2020 Kateřina Tichá. Nutno říct, že mladou podnikatelku a zároveň dvojnásobnou maminku dvou zdravých chlapečků vítězství hodně zaskočilo!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vy jste po svém vítězství vypadala hodně překvapeně. Čím to?

Byla jsem překvapená, protože jsem to opravdu nečekala, jak s oblibou říkával Karel Gott. Asi minutu předtím, než k nám na pokoj přišli v rámci živého přenosu s kamerou s tím, že jsem vyhrála, jsme s manželem leželi v pyžamech v posteli s Prossecem a probírali jsme zážitky z celého dne. Absolutně nás ani jednoho nenapadlo, že bych mohla vyhrát.

MEDAILONEK vítězky soutěže Maminka roku 2020 naleznete ZDE

Bylo na vás ale vidět i velké dojetí!

Byla jsem hodně dojatá. Ale přiznám se, že mi zároveň asi nikdy v životě takhle nahlas netlouklo srdce jako v tu chvíli.

Maminka roku: Záznam celého finále s jedinečnými okamžiky

Jaké dojmy máte celkově z celého dne vyhlašování Maminky roku, který začíná dopoledním brunchem a končí galavečerem? Jaký zážitek byl pro vás z celého dne nejsilnější?

Určitě dopolední brunch, kdy jsem poslouchala všechny příběhy maminek. V jednu chvíli jsem se necítila úplně dobře, protože jsem tam byla ještě s jednou maminkou jediná, která má to požehnání mít zdravé děti. Přišlo mi tak, že jsem tím pádem trošku mimo, představuju úplně jiný projekt a žiju úplně jiný život.

Ale pak jsem si ujasnila, že celá ta soutěž je o těch příbězích. Hodně mě zaskočilo to, co popisovaly ostatní maminky, jak to funguje ve zdravotnictví, když máte nemocné nebo postižené dítě, to bylo pro mě velké překvapení.

Pracuju s manželem: Katka (40) musela odejít z rodinné firmy, aby zachránila manželství

Kde jste cítila největší podporu?

Nejvíc mě v tom dni podpořila patronka mojí kategorie Tamara Klusová, která je hodně empatická. Podpořila mě ve chvílích, kdy jsem si připadala mezi maminkami s nemocnými dětmi tak nějak nepatřičně. Ujistila mě, že vyzařuju spoustu energie a pozitiva a že jsem mezi nimi právem.

Maminka roku je pro mě naprosto srdeční záležitost, jsem hrdá, že jsem součástí!

Jste hodně aktivní žena. Jak se vám podnikání s mateřstvím kloubí?

Hodně brzy ráno vstávám nebo pracuju do noci, tak, aby to nebylo na úkor dětí. Snažím se využívat každou volnou chvilku, takže občas je to tak, že chodím s telefonem i na záchod. Ale nechci před dětmi viset neustále na telefonu, ačkoli všechno, i své e-booky, píšu přes něj. Když ostatní odpočívají, já pracuju.

Dá se tedy říct, že odpočíváte prací…

Přesně tak. Mám to štěstí, že moje práce je zároveň můj největší koníček. Naštěstí mám hodné děti a skvělého manžela, rodinné zázemí je strašně důležité. Když člověk může dělat to, co ho naplňuje, je to úžasné.

Máte na hlavě pomyslnou korunku.  Stala jste se Maminkou roku. A ta má hlavně inspirovat ostatní. V čem vy sama za sebe cítíte své největší poslání do budoucna?

Jako své poslání, které se díky tomuto titulu dostane dál mezi lidi, cítím to, že sociální sítě by měly lidi spojovat a měly by se využívat k dobrým věcem a vzájemné inspiraci. Chtěla bych tak i já inspirovat ostatní ženy v tom, že si máme vzájemně pomáhat. Každá máme jiný příběh, jinou minulost, jiné hodnoty nebo životní styl, ale právě to nás může spojovat a inspirovat a ne oddělovat.

Povězte, proč by se podle vás měly maminky přihlásit do soutěže Maminka roku? Co jim tento projekt může přinést?

Já si myslím, že je důležité to, aby žena nikdy nezapomínala na sebe. To je základ. Šťastná maminka, šťastné dítě. Spoustě ženám tím, že se můžou podělit o svůj příběh, může zvednout sebevědomí, což je strašně důležité. Realizovat se je důležité, i když je to někdy na mateřské těžké, sama to vím, a proto se snažím maminky podnikatelky na mateřské a rodičovské podporovat. Právě Maminka roku jim může změnit život a i díky téhle soutěži se můžou věnovat svému snu.

Co vám osobně tahle soutěž dala?

Dala mi vizi do budoucna, kam bych chtěla posouvat svou práci, a zároveň i velikánkou zodpovědnost, protože vidím, že mě lidi sledují a moje práce se jim líbí. Díky nim jsem celou soutěž vyhrála a vážím si jejich podpory. O to víc budu svou práci brát zodpovědněji.

Jak moc vám osobně zvedlo vítězství sebevědomí?

Hodně. Někdy si říkám, jestli to, co dělám, dává smysl. Je to někdy takový boj s větrnými mlýny, neustálá komunikace, ve které se třeba objeví někdo zlý, kdo mě zviklá, jestli to, co dělám, má smysl. Tenhle titul je pro mě velké poděkováním od mých fanoušků a sledujících, že přestože tam byly takhle silné příběhy, tak korunovali Maminkou roku 2020 právě mě. Opravdu moc si toho vážím!

Poznáváte se? Kreslířka dokonale vystihuje, jak vypadá život ženy s malými dětmi!
Témata: Rozhovor, Sociální sítě, Maminka podnikatelka, Maminka roku 2021, Karel Gott, Sebevědomí, Tamara Klusová, Děti, Kat, Medailonek, Vyhlašování, Příběh, Smysl, Sociální síť, Kateřina Tichá, Vítězka, Podnikatelka, Vítězka soutěže, Maminka, Manžel