Maminka.czŠkolák

Káva, která pomáhá

redakce 5.  12.  2011
1. prosince 2011 se ve vybraných pražských kavárnách rozběhla charitativní akce s názvem Káva pro Audabiak. Díky této akci mají zákazníci možnost přispět na činnost občanského sdružení Audabiac, které již více než deset let pomáhá dětem z dětských domovů. Výtěžek z prodeje bude použit především na letní umělecké pobyty, víkendové aktivity a na individuální podporu dětí, které to nejvíce potřebují.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Káva Audabiac funguje podobně jako dárcovské sms. Prostřednictvím kaváren, které se zapojily do projektu a jejich nabídky, si můžete zakoupit například kávu či dezert pro Audabiak. K těmto nápojům a pokrmům z nabídky kaváren se přičte k běžné ceně částka 20,- Kč. Výtěžek z prodeje bude transparentně uváděn na webových stránkách sdružení spolu s odkazem na aktivitu, kterou tímto bude možno zrealizovat.

Kávu Audabiac si můžete zakoupit v těchto podnicích:

Kavárna KAABA (Mánesova 20, Praha 2)
Inspirativní kavárna nabízí širokou nabídku lahodných káv Audabiac.

Kavárna Maluj (Korunní 37, Praha 2)
V této umělecké kavárně máte ideální možnost zapojit svou kreativitu při malování na keramiku a zároveň podpořit dobrou věc zakoupením jakéhokoliv produktu z místní nabídky s přívlastkem Audabiac.

Wall Street Café (Politických vězňů 21, Praha 1)
Ideální místo pro obchodní schůzky a jednání a zároveň místo, kde můžete pomoci dětem prostřednictvím akce Káva Audabiac.

Občanské sdružení Audabiac dlouhodobě pomáhá dětem z dětských domovů v Hranicích na Moravě, v Novém Strašecí a Nymburku. Prostřednictvím projektu „Uměním ke svobodě“ a individuálního pravidelného kontaktu s dětmi pro ně vytváří takové podmínky, které je inspirují, motivují a rozvíjejí jejich kreativitu a napomáhá jim porozumět jejich nelehkému osudu. Citová poranění těchto dětí často zůstávají skryta pod prahem jejich vědomí a zakládají negativní postoj k okolnímu světu i jim samým.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Káva, Nové Strašecí, Nymburk, Káva na Heureka.cz