Maminka.czEkovýzva

Kávička jedině z vlastního hrnku, zařekla se šéfredaktorka Maminky

redakce 27.  4.  2019
Ráno bez kávy si neumím představit. Bez kvalitního cappuccina to prostě nelze. Jasně že nejlepší je zajít si do kavárny, v klidu si vypít svůj šálek, pobavit se s baristou o pražení zrn, kochat se kolemjdoucími mířícími do práce, říká šéfredaktorka Maminky Alice Rossi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ale upřímně. Kdo má na toto v běžném provozu čas. Já poté, co si vystojím zácpu na nájezd do tunelu, mířím rovnou do kavárny na rohu. Dělají tu fajn kafe, je to kousek od práce. Rychle si objednám cappuccino s sebou a letím do redakce. 
Abych zase stihla vyzvednout svoji holčičku odpoledne ze školky. Můj ranní rituál. Můj okamžik ranní pohody.

Eko není cool, eko je normální! Jaká jsou naše redakční ekopředsevzetí?

Jenže letos to bude jiné. Ne, nebojte, nevzdám se svých rituálů. Nevzdám se kofeinu. Jen už si nebudu v kavárně brát plastový kelímek s plastovým víčkem. Vybavila jsem se ekologickým kelímkem, který se vejde do mé „kočinelky“ a do kterého mi každé ráno barista připraví kávu. S tím rozdílem, že po mně nezbude žádný těžce rozložitelný odpad. 

To je moje eko předsevzetí do nového roku. A snad i vy pochopíte, že jít s plastovým kelímkem ze Starbucks je totálně out! 

Alice Rossi, šéfredaktorka časopisu Maminka

Méně masa na talíři, slíbila si grafička Marta! Jdete do toho také?

Témata: Video, Káva, Ekologie, Ekovýzva, Zář, Starbucks, Maminka Alice Rossi, Jed, Šéfredaktor, Vlast, Kelímek, Plastový kelímek, Šéf, Kávička, Šéfredaktor časopisu, Hrnek, Záře, Ross, Jedi, Kavárna, Šéfredaktorka, Cappuccino, Pražení, Káva na Heureka.cz