Maminka.czPředškolák

Kde najít tatínka? Na internetu?

Josef Kraus 23.  1.  2012
Seznamování se pomocí standardních sociálních kontaktů nemusí být v současné uspěchané době příliš efektivní. Využití moderních technických možností nabízí něco více.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dohazování známých vašich kamarádek, seznamování se na pracovišti, v baru nebo na dovelené. To jsou všechno věci, které se sice mohou podařit, ale počet potenciálních partnerů je poměrně nízký a rychle vyčerpatelný. Na druhé straně stojí seznamky, kde je počet lidí prakticky neomezený. A protože klasické novinové seznamky kvůli rozmachu internetu fakticky vymizely, zaměříme se na online možnosti seznámení.

Seznamovací inzerát

Tou nejčastější a nejjednodušší možností, jak sehnat tatínka přes internet, jsou inzeráty na webových seznamkách. Existuje bezpočet serverů, které nabízejí nejrůznější kategorie, způsoby filtrace a stovky návštěvníků a inzerujících denně. Máte hned zpočátku dvě možnosti, jak dále postupovat.

Tou první je pravidelně prohledávat již napsané inzeráty, tedy že vy se stanete aktivním vyhledávajícím svého protějšku. Díky efektivní filtraci si můžete často navolit prohlížení inzerátů mužů pouze z vašeho kraje, konkrétního věkového rozpětí, svobodných, rozvedených, s dětmi i bez, na vážné setkání, nebo jen na flirt. Přesně podle vašich požadavků a preferencí.

Pravidla podávání inzerátu

Druhou možností je na seznamkových serverech být v sekci nabídek a sama vydat vlastní inzerát. Kategorie a filtrace pro vás platí úplně stejným způsobem, takže je ideální hrát fér, zařadit svůj inzerát do sekce typu „ona s dětmi hledá jeho“, jakou lze nalézt třeba na jednom z nejpopulárnějších serverů Seznamka.cz.

Samotný obsah inzerátu by měl být také uzpůsoben vašim požadavkům a měl by vyjadřovat skutečnost. Není dobrý nápad postupovat metodou typu zamlčování počtu svých dětí, vlastních proporcí, věku či požadavků na partnera. Hledáte-li pro sebe odpovědného partnera a pro děti milujícího tátu, pak je třeba to napsat.
Nesnažte se lovit muže na nezávazný flirt, když vám jde o něco jiného s tím, že ho třeba nakonec přesvědčíte, že být otcem vašich dětí je vlastně docela dobrý nápad. Toto v 95 % případů nebude fungovat.

Seznamovací sociální sítě

Klasická seznamka může být v lecčems neosobní a příliš pragmatická. Někdo musí inzerát vymyslet, někdo nad ním pak přemýšlí, jestli na něj odpoví či nikoli. To může eliminovat velké množství potenciálních zájemců, stejně jako připraví oba zúčastněné o pocit spontánního prvního dojmu ze setkání. Poněkud zde chybí to kouzlo oboustranné náklonnosti a vzplanutí.

ČTĚTE TAKÉ: http://www.maminka.cz/clanek/souteze/soutez-o-balicky-kosmetiky-bio-ryor-care-a-5-atraktivnich-knih

To samozřejmě nelze prostřednictvím internetu plně nahradit, některé služby se o to alespoň pokoušejí. V posledním roce se českým internetem přehnala vlna popularity serveru Badoo.com, který funguje na principu kombinace seznamky a sociální sítě. Klikáte zde na fotografie ostatních uživatelů, zdali se vám líbí. Pokud dojde ke shodě obou stran, nic už nebrání vaší další komunikaci a rozvíjení vztahů.

Chatování

Jistou možností pro seznamování jsou nejrůznější chatovací servery, kde se člověk baví naprosto anonymně s lidmi nejrůznějších zájmů, věku, profesí apod. Různé tematické místnosti sice dávají prostor pro lepší selekci partnerů k hovoru, nicméně silná anonymita chatů příliš nepřeje vážným seznámením.
Spíše se zde dočkáte flirtování či nabídek nezávazného sexu, než skutečně seriózního přístupu budoucího nového tatínka vašich ratolestí. Chatování tak může být sice dobrou odpočinkovou zábavou na večer, ale nelze si od toho slibovat něco víc. Natož pak něco tak důležitého, jako získání nového životního partnera a otce dětí.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Jen pro maminku, internet, Najít, Seznamka, Potenciální partner