Maminka.czNovorozenec

Kdy propíchnout miminku ouška aneb Jak na první náušničky?

Markéta Kotlánová 17.  4.  2017
Zásadní otázka, která asi trápí každou maminku malé holčičky. Píchneme ouška, nebo raději ne? A maminky synů? Ty si pro změnu mohou zopakovat pravidla správné hygieny ušní dutiny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Při péči o ouška opravdu platí, že méně je někdy více. U nejmenších dětiček je stačí po koupeli vytřít růžkem osušky. Pokud byste chtěli vyzkoušet vatové štětičky, tak rozhodně ne v případě novorozeňat. Ty je totiž dobré použít až u starších dětí.

Navíc by měly být určené přímo pro ouška našich nejmenších, kde každý konec je zesílený, aby při čištění nedošlo k poranění. Ouška se jinak čistí sama, odstraňovat mázek je až nevhodné. Má totiž svoji důležitou funkci.

Video: Podívejte se, jak vypadá píchání náušnic u kojenců

 

Čím více ho budete odstraňovat, tím více se ho bude tvořit. Dále i sebešetrnějším používáním štětiček vždy zasunete nějaký mázek dál dovnitř ucha, takže může dojít k bolestivému zánětu a velké trápení je na světě.

Témata: Děti, Video, Časopis Maminka, Novorozenec, Kojenec, Mázek, První očkování, Čerstvé miminko, Framykoin, Zarudnutí, Kojící matka, Mimi, Fram, Propíchnutí, Vpich, Ozdoba, Píchání, Určité riziko, Jak, První pár, Ouška, Odvar, Nastřelení