Maminka.czSlavní rodiče

Klára Medková: „V hračkářství většinou dětem povolím!“

Adéla Vedralová 21.  7.  2011
Sedmadvacetiletou modelku Kláru Medkovou jsme před pár dny zastihli na slavnostním otevření zbrusu nového obchodu s dětským vybavení v pražských Letňanech. Svěřila se nám, jak poslední dobou změnila názor na módu a jaké to je být čerstvá dvojnásobná maminka teprve dvouměsíčního synka Davida a dvouletého Radka!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ujíždíte si na nakupování věcí pro své syny?

Klára: Oblečky pro kluky nakupuje hlavně jejich tatínek, kterého to nesmírně baví. Takže to nemusím řešit. Ale samozřejmě když je něco rychle potřeba, zařídím to. Asi nejvíc podléhám v hračkářstvích, tomu se s malými dětmi nelze ubránit. Když můj starší syn vidí bagr, tak začne vyvádět! Takže někdy povolím, i když bych asi neměla.

Jak moc se změnil váš postoj k módě od té doby, co jste maminkou?

Klára: Musím přiznat, že mě momentálně mnohem víc baví oblékat syny, než sebe samu. Vždycky se snažím pěkně je vymódit a na sebe dost často zapomínám. Jsem v tomto ohledu asi jako většina maminek na mateřské. Můj outfit pro běžný den bývá hlavně praktický, abych v něm mohla fungovat i na dětském hřišti.

Podle jakých kritérií jste vybírala svůj druhý kočárek, když už jste byla zkušenější po prvním dítěti?

Klára: Můj přístup byl podruhé určitě úplně jiný. U prvního dítěte jsem hleděla hlavně na atraktivní vzhled a barvu, zatímco teď ocením spíš praktičnost. Potřebovala jsem takový kočárek, aby se v něm mohly vozit obě děti, aby mi starší syn neutíkal a malý se přitom pohodlně vyspal. Naštěstí je na našem trhu velký výběr.

Chystáte se teď o prázdninách s dětmi někam na dovolenou?

Klára: Letos se nikam nechystáme, protože Davídek je ještě moc malý. Budeme si užívat rodinnou pohodičku na zahradě. Plánujeme se pouze podívat do Švýcarska za manželem, který tam právě přestoupil (fotbalista Radek Kováč – pozn. autorky).

Máte děti docela rychle po sobě. Zvládáte všechnu péči sama, nebo máte někoho na výpomoc?

Klára: Určitě jsem to měla snazší, když byl ještě doma manžel a pomáhal mi. A od té doby, co musel odjet za prací, musím všechno zvládnout sama. Nedá se nic dělat, dokázaly to jiné mámy, tak proč bych nemohla já? Rozhodně si nestěžuji!

Najdete si také někdy čas sama pro sebe?

Klára: Občas si vyrazím s kamarádkou a dětmi. Davídek ještě spinká v kočárku a starší Radek se zabaví s ostatními. Potom máme chvilku na povídání. Také mi sem tam kluky pohlídá mamka, která bydlí bohužel až na Moravě, takže je vše složitější na organizaci.

Když se vám podaří úplně vypnout a utéct od mateřských povinností, jak ten drahocenný čas strávíte?

Klára: Popravdě se mi něco takového od narození Davídka moc nepodařilo, protože je ještě hodně maličký a potřebuje mě mít neustále u sebe. Ale v tomto směru nejsem vůbec náročná, úplně mi stačí klábosení s kámoškama u kafe. Tak jsem ve svém živlu! Najednou se nemusím o nic starat, o děti je postaráno a jen se bavím. Myslím, že přesně tohle potřebuje snad každá máma. Neškodí si na chvíli odpočinout!

Témata: Slavní rodiče, hračka, Hra, Med, Hračkářství, Velký výběr, Hráč, Klár

Video