Klasická gulášovka je zpět! Jak na ni krok za krokem? Podívejte se na video

Simona Procházková 23.  1.  2021
Horká, voňavá, vydatná a neskutečně dobrá, taková by měla být poctivá gulášová polévka. Naučte se tuto nesmrtelnou českou klasiku rychle a jednoduše.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Populární pořad Recepty pana Cuketky uvádí internetová televize Mall.tv. Oblíbený foodbloger vám prostřednictvím jednoduchých návodů ukáže, jak vařit snadno, levně, a hlavně pokaždé s perfektním výsledkem.

Klasická gulášovka – recept

Ingredience:

300 g hovězího masa (přední, ořez)
1 l hovězího vývaru
250 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sádla
1 lžíce protlaku
2 lžíce mouky
1 lžíce majoránky
1 lžíce sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
sůl, pepř

Krůtí roláda bez práce! Jen jedna bylinka, pepř a sůl!

Postup

Maso nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek prolisujte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozpusťte sádlo, přidejte najemno cibuli a na mírném plameni ji nechte pomalu zezlátnout (asi 10 minut).

Zvyšte plamen. K cibuli přidejte maso, okmínujte, osolte a orestujte spolu s cibulí. Maso bude pouštět šťávu, která se bude postupně odpařovat a mírně připékat na dně hrnce. Restujte tak dlouho, dokud se všechna šťáva nevyvaří a na dně hrnce nezbude nic jiného než připečená zlatohnědá šťáva a tuk (to je to obligátní „vyrestovat na tuk“ z kuchařek).

V tu chvíli přidejte protlak a prolisovaný česnek. Společně promíchejte a jen krátce orestujte. Hned poté přidejte mouku s mletou paprikou a znovu promíchejte. Vše zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k pomalému varu. Povařte asi 15 minut. Poté přidejte brambory, majoránku a vařte do změknutí.

Rozvíjíte u dětí správně jemnou motoriku? Pomůže kreativní činnost i vaření
GALERIE: Tohle se nepovedlo. Podívejte se na nejšílenější domácí cukrářské pokusy!
Témata: Video, Vaření, Cuketka, Vid, Gulášovka, Guláš, Majoránka, Recept pana Cuketky, Krůta, Gulášová polévka, Paprika, Hrnec, Mouka, Sádlo, Lžíce, Klas, Kreativní činnost, Cibule, Horká, Brambory