Maminka.czZdraví

Klasická léčba nefunguje? Vyberte si tu správnou alternativní!

Michaela Karavarakis 12.  7.  2014
Klasická léčba nefunguje? Vyberte si tu správnou alternativní!
Znáte to, jen co se vylížete z jedné nemoci, spadnete do druhé. Nebo se vlekle trápíte s jedním a tím samým problémem beze známky zlepšení. Nebo se vám zkrátka na vašem dítěti ‚něco‘ nezdá. Je to i váš příběh? Pak je tento článek určen právě vám.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Doktoři si vás bezradně přehazují jak horký brambor, posílají vás od jednoho odborníka ke druhému či problém zkrátka odmítají vidět. Zdravotní problémy svého dítěte máte už naučené jak básničku, kterou v každé ordinaci vždy znovu a trpělivě přeříkáváte. Co lékař to jiný názor, to jiná diagnóza. Už jste z toho věčného lítání po střediscích unavení a zoufalí a začínáte zvažovat i jiné léčebné metody než ty tradiční. Jaké to například jsou?

Homeopatie

Nejčastěji se rodiče uchylují k homeopatikům, aby podpořili svým dětem imunitu, vyléčili ekzém či alergie, zbavili se častého užívání antibiotik, ulehčili prořezávání zoubků či pomohli při zpožděném pohybovém vývoji. Výsledky - i přes diskutabilní klinické studie a testy - jsou. Homeopatika fungují na principu vysokého ředění látek, které by ve vysoké koncentraci způsobily příznaky podobné těm, jaké má léčená choroba. Ředění je tak velké, že ve výsledném léku často není ani molekula účinné látky. Někteří lékaři zpochybňují výsledky homeopatie s tím, že jsou srovnatelné s účinky placeba. Ať tak či onak, příběhy vyléčených dětí mluví samy za sebe.

V dobré lékárně seženete homeopatický lék Oscillococcinum, který funguje jako univerzální přípravek na prevenci a léčbu chřipky a na podporu imunity. Pro konkrétní problémy a potíže již ale musíte vyhledat zkušeného homeopata.

Bachovy esence či kapky

Jde o výtažky z rostlin, které mají úkol navrátit člověka do harmonického stavu a emocionální rovnováhy. Pan doktor Bach byl erudovaným lékařem, který ovšem ke sklonku své kariéry medicínu západního typu opustil a začal pracovat výhradně na systému květových esencí. Vynalezl jich celkem 38 druhů, přičemž každá je z jiné rostliny a každá zmírňuje jiné negativní stavy (žárlivost, výbuchy vzteku, nesoustředěnost, malé sebevědomí, strach, pýchu,…) Nejlepší je nechat si namíchat Bachovy kapky přímo na míru (směs až sedmi esencí) skrze osobní setkání s odborníkem, který se vás vyptá na problémy vašeho dítěte i všechny aspekty jeho povahy. Rodiče se k Bachovkám často uchylují při problémech dětí se zvykáním na školku, přílišné úzkosti, bázlivosti a neopodstatněným strachům (strach kakat do nočníku, strach spát sám ve vlastní posteli,…) a většinou ke své maximální spokojenosti.

Simona (28) z Mělníka: **„Moje tříletá dcera trpěla nezvladatelnými záchvaty pláče už od narození. Uzavírala se do sebe, s nikým nechtěla komunikovat. Něco si umanula, a pokud nebylo po jejím, dokázala brečet i půl hodiny. Udělala jsem třeba pět kroků s odpadky ke kontejnerům a ji nechala stát na chodníku, což se jí nelíbilo, a už byla scéna na světě, protože jsem na ni nepočkala. Byli jsme s manželem bezradní. Kamarádka mi doporučila známou, která Bachovky dělá. Namíchala nám směs na míru a po třech dnech užívání, se dcera neskutečně zlepšila. Záchvaty zmizely, zarputilost a vztekání ustoupily na minimum. Bylo neskutečné pozorovat, jak se srovnává.“

Osteopatie

Je zajímavé, že v anglicky i německy mluvících zemích je osteopatie vnímána jako rovnocenný lékařský obor a bývá alespoň částečně hrazena ze zdravotního pojištění, zatímco u nás je na ni hleděno jako na šarlatánství.

Osteopatie se soustředí na kosti, svaly a klouby, ve kterých osteopat přikládáním dlaní uvolňuje napětí. Dobrý osteopatický lékař dokáže z pohmatu lebky poznat, v čem se v těle pacienta skrývá problém či v důsledku jakého traumatu došlo k momentálním zdravotním problémům a jak je odstranit.

Kineziologie

Osteopatie se soustředí na kosti, kineziologie na svaly. Vychází z předpokladu, že každá skupina svalů v lidském těle je napojená na určitý orgán. Pomocí jemných masážních pohybů a dotyků umí kineziolog svaly uvolnit a tím posílit odpovídající orgány, odpomoci jim od případných bloků a obnovit v nich proudění energie. Toto konání vede k harmonizaci celého organismu a tím pádem k vyléčení.
Rodiče, kteří z jakéhokoli důvodu vyhledali kineziologa, většinou na jeho práci a výsledky nedají dopustit.

Stejně jako Lenka: „Naše čtyřletá dcera Amálka začala zničehonic trpět opakovanými záněty středního ucha. Chodili jsme na píchání, vyplachování, točili jsme antibiotika pořád dokola. Nic nezabíralo. Až mi kamarádka doporučila jednu známou kinezioložku. Při prvním sezení mi ona lékařka asi po půl hodině, kdy se Amálky v naprosté tichosti jen jemně dotýkala, sdělila, že jsme se zhruba před dvěma roky stěhovali a že to byl pro dceru velký stres, jehož následky si nese dodnes. Z očí se mi začaly řinout slzy, vůbec jsem je nemohla zastavit. Měla samozřejmě pravdu. Paní doktorka mi řekla, že je to v pořádku, že tím se z těla vyplavují negativní emoce a to i z těla mé dcery, a ať je nechám hezky odejít. Sezení jsme absolvovaly celkem tři. Zánět uší se od té doby nevrátil.“

Témata: Zdraví, Výběr, Bachovy esence, Mělník, Klas, Osobní setkání, Homeopatický lék, Klasická léčba, Opakovaný zánět, Léčba, Výbuch vzteku, Molekula, Oscillococcinum, Bachovky, Tříletá dcera, Alt, Čtyřletá dcera, Lékařský obor, Velký stres, Negativní emoce, Užívání antibiotik, Zdraví na Heureka.cz

Video