Maminka.czRecepty

Klasika, která nezklame. Upečte na neděli ovocnou bublaninu!

Veronika Zenklová 11.  4.  2021
Existuje v českém pečení nějaký víc pohodový recept? Rozhodně ne, bublanina je evergreen pro všechna roční období!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

  • 800 g jahod (popř. dalšího ovoce)
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krystalu
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 125 ml smetany
  • 3 vejce
  • 6 g kypřicího prášku
  • máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Rozpis je pro menší plech nebo pekáč o rozměrech cca 24 x 32 cm.

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180 °C. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout. Jahody očistěte a zbavte stopek (větší jahody rozkrojte). Mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypříicím práškem a špetkou soli. Plech na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí, strouhankou).
  • Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte smetanu s moukou a opatrně rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo.
  • Připravené těsto vylijte na vysypaný plech. Přidejte ovoce a bublaninu dejte péct do trouby asi na 25 až 30 minut.
Témata: Recepty, Video, Video recept, Vaření pro rodinu, Děti a jídlo, Mall.tv, Klas, Jahody, Smetana, Mouka, Cukr, Pekáč, Pečení, Ovoce, Máslo, Recept, Klasika