Knihy podporující dětskou fantazii a kreativitu

Reklama 7.  10.  2015
Knihy, které vaše děti odlákají od televize, podpoří jejich fantazii a přispějí k rozvoji dětské kreativity. Navíc zabaví i vás. www.kidtown.cz

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Milé maminky,

asi také znáte ten pocit, kdy vás stíhají výčitky, protože jste svému potomkovi zapnula televizi nebo mu dala do ruky tablet, abyste si alespoň na chvíli odpočinula. Sama jsem se potýkala s tím samým, mého čtyřletého Adama knihy moc nebavily a hrát si vydržel jen chvíli. To vše jen do té doby, než jsem narazila na úžasného francouzského autora Hervé Tulleta a jeho knihy, které skoro ani knihami nejsou. Jsou totiž zdrojem neomezené zábavy. Právě proto bych se s vámi ráda podělila o své nejoblíbenější.

První z nich, kterou bych vám ráda představila, je Hra na žížaly. Jednoduše si namalujte na ukazováček smajlíka a pak už nechte své dítě objevovat usměvavé kytky, komíny, dinosaury a další.

Druhou knihou v pořadí je hra Hra se zrcadlem. Tisk v černé barvě na zrcadlovou plochu umožní dětem objevovat svůj vlastní odraz a dívat se na překrývající a měnící se tvary při otáčení jednotlivých stránek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
"Zrcadlová" knížka s průřezy...

Třetí, velmi zábavnou knihou je Hra na trasu, která děti vybízí k tomu, aby  svými prsty sledovaly různé stopy na stránkách a otáčením rozpůlených stránek tvořily své vlastní trasy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Ne nadarmo se říká, to nejlepší na konec. Mým a hlavně Adámkovým favoritem je Hra ve tmě. Velice originální kniha, která s vámi bude cestovat vesmírem a to bez opuštění vašeho pokoje! Díky ní můžete cestovat k měsíci, tancovat s hvězdami a nechat se unášet vesmírnými představami. Navíc je natištěna fosforeskujícím inkoustem a po nasvícení svítí ve tmě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Věřím, že všechny zmíněné knížky vaše děti zabaví na dlouhou dobu. A pozor, kdybyste měly pocit, že je vaše ratolest dlouho zticha nebo ji nemůžete najít, tak se podívejte do koupelny, jestli si tam třeba neprohlíží Hru ve tmě. Svého Adama jsem takto našla na toaletěJ. Přeji vám příjemné hraní a hodně zábavy s knížkami, které tak úplně knížkami nejsou.

Jana Vyhlídalová

Majitelka Kidtown.cz