Maminka.czInstagram

Kočárek s panenkou jako hračka pro kluka: A proč ne? Modelka Aneta Vignerová boří zažitá klišé

Simona Formánková 5.  8.  2021
Máte pocit, že hra s autíčky je vyloženě klučičí záležitost a s panenkami si mohou hrát výhradně holčičky? Na tato klišé zapomeňte! Přístup rodičů se postupem doby mění a maminky jsou ve výchově mnohem více tolerantní. Což dokázala na svém Instagramu i modelka Aneta Vignerová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Od nepaměti bylo chlapečkům přisuzováno hrát si s autíčky a panenky v kočárku nechat na starosti holčičkám. Postupem času se tato zarytá klišé mění a maminky dávají ve výběru hraček naprostou volnost. Tento trend podporují i dětští psychologové.

Mgr. Lucie Šmahelová Černá tvrdí, že někteří chlapečci hru s panenkami dokonce potřebují a není důvod jim v tom bránit.

I kluci si mají chuť hrát s domečky i s panenkami a obecně na rodinu, a je to naopak velmi vhodné. Rádi vozí kočárky, klidně bez panenky, obvykle se jim na tom líbí určitá techničnost. Nicméně pokud o to ten kluk zájem projeví, a to se většinou v nějakém období děje, tak je hrozně fajn, když tu možnost dostane, stejně jako s šatičkami nebo růžovou barvou. Osobně se tomu vůbec nebráním, naopak. Někteří kluci si potřebují s panenkami hrát, a vůbec to nemusí znamenat, že by byli transsexuální nebo homosexuální," říká psycholožka.

Podporu svému synovi vyjádřila na sociálních sítích i modelka Aneta Vignerová. Zveřejnila fotku i krátké video, kde malý Jiřík spokojeně vozí panenku v růžovém kočárku. „Růžová, modrá, kočár, nekočár... černý, bílý, důležité je velké a čisté srdce pro všechny," okomentovala fotografii modelka. U svých sledujících si tím vysloužila obdiv a velkou podporu. Maminky se v komentářích shodují na jednom – i jejich chlapečci si hrají s panenkami a holčičky milují hru s auty. A je to tak správně!

Podívejte se do galerie na fotky chlapečků i holčiček, kteří si užívají hru bez jakýchkoli předsudků. 

Témata: Slavné maminky, Výchova, Instagram, Rodiče, Kočárek, Sociální sítě, modelka, hračka, Kluk, Aneta Vignerová, Lucie Šmahelová Černá, Kluka, Holčička, Pán, Jiřík, Mód, Hračky, Maminka, Panenka, Hráč, Klišé, Kočárky na Heureka.cz