Maminka.czSlavné maminky

Kojení strašně bolí! Proč mě nikdo nevaroval, diví se Nikol Moravcová

redakce 2.  8.  2019
Moderátorka a influencerka Nikol Moravcová už se pár dnů raduje z dcerky Violet. Svou holčičku kojí a na její apetit si nemůže vůbec stěžovat: "Malá saje jako pijavice," svěřila se na svém Instagramu. Trápí ji ale jiná věc, a to bolestivé kojení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První týden v srpnu je věnovaný Světovému týdnu kojení, a možná právě proto se některé známé maminky nechaly vyfotit s miminkem u prsu, a kojení tak nepřímo podpořily.

Krátce po porodu zveřejnila Jasmina Alagič fotografii, na níž kojí syna Sanela, kterého má s raperem Rytmusem.  A teď se na Instagramu o kojení rozpovídala blogerka Nikol Moravcová, která minulý týden porodila holčičku Violet: "Dojčenie. Ano, přesně takhle se řekne kojení ve slovenštině. No přísahám! A vlastně to přesně vystihuje ten zázračný akt, kdy mládě saje mléko matce."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

D O J Č E N I E🤱🏼 Ano, přesně takhle se řekne kojení ve slovenštině. No přísahám! A vlastně to přesně vystihuje ten zázračný akt, kdy mládě saje mléko matce. Je pro mě až neuvěřitelný, jak samovolný a instinktivní to pro (vím, že ne pro každou) matku, ale i dítě je. Já si třeba neřekla, tak a teď budiž mlíko v mých ňadrech, pokud možno prvních pár dní na imunitu a pak na uhašení hladu a žízně tohoto malého tvorečka. Zařídilo se to nějak samo🤷🏼‍♀️. A to, že malá saje jak pijavice je další přirozený instinkt, který si neumím vysvětlit, ale teda na co mě nikdo sakra nevaroval, že to bude tak strašně bolet! A to ještě nemá zuby (zato má už mozoly na dasních;)) Přirovnala bych jí k takový malý amazonský piraně, co se mi každý 3h agresivně přisaje na prso a nechce se pustit. Jooo a tváří se přitom jako andílek, samozřejmě 👼🏼 Aspoň, že si už umí sama odkrknout. Nato manžel namítl, že jeho za to okřikuju a ji sladce chválím. No jo - není krknutí jako krknutí, znáte to 🍺😅 a tak tady válčíme několikrát denně a mě se z toho #kojeni už kroutí prsty na nohách, ale prej to přejde... Tak už aby! Auuuuuuu 😫 A ještě si zkuste porovnat tuhle fotku s tou pod ní ve feedu. Dělí ji jen 10 dní a takový změny! 🙌🏼 Stejný místo, jiný starosti. #thatslifebaby #breastfeeding #10daysoldbaby #VioletviaLetna

Příspěvek sdílený Nikol Moravcova 💋 (@nikolmoravcova),

Když kojení bolí: Možná máte kojence se stiskem pitbula

Nikol si postěžovala, že s kojením trochu bojuje. Hlavně teda nečekala, že to bude bolet! "Malá saje jak pijavice, je další přirozený instinkt, který si neumím vysvětlit, ale teda, co mě nikdo sakra nevaroval, že to bude tak strašně bolet! A to ještě nemá zuby (zato má už mozoly na dásních). Přirovnala bych jí k takový malý amazonský piraně, co se mi každý 3 hodiny agresivně přisaje na prso a nechce se pustit. Jooo a tváří se přitom jako andílek, samozřejmě," svěřila se čerstvá maminka. 

Nechci z dcery línou puťku. A růžovou nosit nebude, říká Nikol Moravcová
Témata: Kojení, Mateřství, Slavné maminky, Instagram, Nikol Moravcová, Šanel, ALA, Amazon, Nik, Violeta, Saně, Jasmina, Rytmusem, Holčička, Maminka