Maminka.czGalerie

Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

redakce 6.  11.  2020
Žena kojící své dítě na pláži, další u ohně, nebo dokonce na sněhu. Takové jsou fotky, které se svými modelkami vytvořila fotografka Ivette Ivens v rámci projektu Breastfeeding Goddesses neboli Bohyně kojení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Fotografka Ivette Ivens je velkou příznivkyní kojení, a to včetně kojení na veřejnosti, které část lidí odsuzuje. Ona se na takovou kritiku rozhodla zareagovat pomocí fotoprojektu Breastfeeding Goddesses neboli Kojící bohyně. 

"Napadlo mě to potom, co jsem zveřejnila fotku, jak já sama kojím syna, a množství negativních komentářů mě úplně ohromilo," vzpomíná na stránkách webového magazínu thenaturalparentmagazine.com. Nenávist, která z nich čišela, ji vedla k tomu, aby vytvořila něžné, byť zároveň provokující fotky zachycující právě kojení. 

Dočkala se dvojích reakcí

Nemohla totiž pochopit, jak něco tak přirozeného a krásného může vzbuzovat tak odsuzující reakce, a místo toho, aby reagovala také hněvem, s energií se vrhla do focení. Co jejím snímkům říkáte? 

Reakce na sociálních sítích jsou v zásadě dvojího druhu – část lidí je považuje za skvělé, část za příliš intimní, případně jim vadí, že mezi kojenými dětmi jsou i ty relativně velké.

VIDEO: Blogerka ukazuje, jak se mění prsa během kojení

Jak se během kojení přirozeně vrátit zase do formy? Tohle radí odborník!
Kojení školáků je normální, tvrdí máma, jež kojila sedmiletou dceru
Témata: Galerie, Kojení, Miminko, Maminky ve světě, krit, Fotografka, Fotka, Kojící matka, Bohyně, Reakce, Kritika, Pláž

Video