Maminka.czVaše příběhy

Kojila na špinavé podlaze vlaku. Nikdo z cestujících ji nepustil sednout

redakce kog 4.  1.  2020
Na ten den dvaadvacetiletá Sophie Molineux a její partner Rob Moore asi nezapomenou. Cestovali se svým malým synkem vlakem z anglického Stropshire do města Ludlow. Sophie potřebovala chlapce nakojit, ale nakonec musela na zemi. Proč? Ani jeden z cestujících ji nepustil sednout.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Také vám přijde, že lidé jsou čím dál víc lhostejní vůči ostatním? Místo aby se zajímali o okolí, koukají do mobilů, z okýnka nebo si čtou. Stejnou zkušenost má i mladá Britka Sophie Molineux. Když cestovala se svým ročním synkem  Chesterem přeplněným vlakem, nikdo ji nepustil sednout. Přitom ho držela v náručí a místo k sezení by opravdu uvítala. 

Matka kojila v Chrámu svatého Víta. Ostraha ji vykázala. Proč?

"Ti lidé se tvářili úplně nezúčastněně, aby se nemuseli vzdát svého místa," popisuje Sophie. Ani ve chvíli, kdy se mladá žena posadila na zem a začala kojit, nikdo z padesáti spolucestujících nevstal, aby jí nabídl svoje místo k sezení.

Mladá žena se musela spokojit se špinavou zemí vlaku. "Byla jsem v šoku, ve vlaku bylo asi padesát lidí, a nikdo nevstal," popisuje zklamaně Sophie. "Stáli jsme v uličce mezi sedadly, takže není možné, že by nás neviděli, prostě se jim nechtělo vzdát se svého pohodlí," dodává. 

Jak sama říká, neměla na výběr: "Samozřejmě, že bych ho raději nakojila na nějakém příjemném místě, ale musela jsem se spokojit se špinavou podlahou vlaku," říká. Lidé prý chodili kolem mladé maminky na záchod, viděli, jak kojí, ale nikoho nenapadlo, aby jí pomohl. "Podívali se na mě, zjistili, co dělám, a pak odvrátili zrak a zase ten nepřítomný výraz," dodává. 

Jste nechutná, řekla kojící ženě cestující v letadle. Pak vznikly tyto fotky

Sophie se svým manželem Robem a synem Chesterem chtěli navštívit hrad ve městě Ludlow a užít si rodinný výlet. Jelikož ani jeden neřídí, zvolili jízdu vlakem. Z toho, co se jim stalo, jsou nesmírně zklamaní. "Nikoho jsme nežádali, aby vstal a uvolnil nám místo, ale ti lidé nás viděli, že stojíme s malým dítětem v uličce v nacpaném vlaku. Samozřejmě, někdo může namítat, že batole mělo zůstat v kočárku a dostat do ruky lahev, ale jelikož stále kojím, musela jsem ho vyndat...," obhajuje se mladá žena, která nepřemýšlela a se svou zkušeností se svěřila na sociálních sítích. Už jen proto, aby si lidé uvědomili, jak se chovají, a byli k sobě ohleduplnější.

A co vy? Máte podobou zkušenost, kdy vás někdo nepustil sednout, když jste byla těhotná nebo cestovala s malým dítětem? Nebo máte samé pozitivní zkušenosti? Napište nám do diskuze...

Monika Bagárová se zastává kojení na veřejnosti! "A odhalené zadky nikomu nevadí?"
Témata: Rodina a vztahy, Péče o dítě a jeho výchova, Vaše příběhy, Vlak, Mladé maminky, Nik, Synek, Čest, Mladá žena, Sofie, Britka, Rob, Podlaha