Maminka.czKojení

Monika Bagárová se zastává kojení na veřejnosti! "A odhalené zadky nikomu nevadí?"

kogVeronika Zenklová 22.  3.  2021
Kojit na veřejnosti, nebo v soukromí? Tahle otázka stále rozděluje společnost. Zatímco pro někoho je kojení zcela intimní záležitostí, pro jiné maminky je zcela přirozené a nevidí důvod se kvůli tomu schovávat. Naopak. Některé z nich berou kojení tak samozřejmě, že jej sdílejí i na svých sociálních sítích. Zpěvačka Monika Bagárová se přidává na stranu "otevřeně" kojících maminek, jako jsou Gabriela Boučková nebo Jitka Nováčková.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zpěvačka a maminka Monika Bagárová má na kojení na veřejnosti také svůj názor. Po smršti, která se strhla na Instagramu modelky Jitky Nováčkové, kdy uveřejnila krásnou kojící fotografii, se připojila na zřejmou stranu "barikády".

"Tuhle fotku postuji v návaznosti na moje milé kolegyně, maminky a budoucí  maminky. Proč se někteří lidé pohoršují nad fotkou při kojení, ať už doma nebo na veřejnosti? A odhalené zadky a prsa vidět každý den, jen co ráno otevřeme Instagram, je OK? To nikomu nevadí? Kojení vnímám jako krásné propojení mě a mojí Ruminky. Nestydím se za to a při zachování decentnosti to určitě jde i na veřejnosti. Jen můj názor, který jsem chtěla s vámi sdílet."

Klepněte pro větší obrázek

Modelky Gabriela Boučková i Jitka Nováčková patří mezi maminky, které kojení vnímají jako přirozenou součást svého mateřství. A jelikož se v intimní zóně se svými dětmi v prvních měsících života potkávají velice často, nezdráhají se o okamžiky štěstí a něhy podělit ani na svých sociálních sítích.

A zatímco většina sledujících slavných Instagramů se nad fotkami kojenců spíše rozplývá, najdou se i jízlivé a opovržlivé komentáře. 

"Píšete, že maminky mají potřebu ukazovat svá prsa. To je sice váš názor, ale dost mylný. Jitka chtěla ukázat roztomilé gesto miminka, které zkrátka dělá během kojení. Kdyby kojila z kolene, vyfotí si třetinu kolene. Určitě maminky nemají potřebu se odhalovat víc, než je jim příjemné, jak si někteří myslí," zastala se Jitky jedna z maminek. 

A jiná dodává: "Milé ženy a maminky. Já mám tři děti a každé jsem kojila skoro dva roky. Kdybych se měla schovávat, jsem dost dlouho nezvěstná."

"A mimochodem. Když sem Jitka dávala nespočet fotek v plavkách, kde jí šel vidět asi stejný kus ňadra jako tady, tak to je v pořádku? Jakmile je k prsu napojené dítě, že je to přílišné odhalování?" doplňuje.

Klepněte pro větší obrázek

Ke kojení jako zcela přirozenému aktu se přidávají i další slavné maminky, které s kojením na veřejnosti rozhodně problém nemají. 

Naopak, vyzývají i ostatní: Nestyďte se kojit! 

Jak se během kojení přirozeně vrátit do své původní formy

Témata: Galerie, Kojení, Slavné maminky, Kojenec, Instagram, Sociální sítě, Kojení na veřejnosti, Jitka Nováčková, Gabriela Boučková, Monika Bagárová, Rumi, Světový týden kojení, Odhalování, ALA, Tamara Klusová, Pink, Okamžik štěstí, Gwen Stefani, Kadeřnice, Nik, Matka, Veřejnost, Známá matka, Tomáš Klus, Karel Janeček