Maminka.czSoutěže

Konec dětskému pláči! Soutěž o unikátní přístroj Sounds for Silence

redakce 22.  10.  2012
Tento týden soutěžíme o unikátní přístroj Sounds for Silence, který utiší plačící dítě! Sounds for Silence přehrává unikátní tóny, které jsou podobné těm, jaké slyšíme z dělohy při ultrazvukovém vyšetření plodu. Přístroj je zajímavou možností jak ukonejšit novorozence nebo plačícího kojence.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nenahrazuje maminčino náručí, ale může pomoci ve chvíli, kdy si maminka potřebuje odpočinout a tatínek si neví rady, jak svého potomka uklidnit. Kromě těchto specifických tónů lze přehrát i další něžné melodie, které na miminko působí pozitivně.

Přístroj byl vyvinut americkými specialisty v čele s Dr. Harrym Zehnwirthem, americkým pediatrem s 25letou praxí. V České republice byly účinky přístroje vyzkoušeny na porodním oddělení vedené předním českým pediatrem MUDr. Martinem Gregorou.

„Vyzkoušeli jsme přístroj u dvou desítek zdravých novorozenců krátce po porodu v době, kdy pro překážku ze strany matky nemohli být v jejím těsném kontaktu. Po spuštění tónů podobným těm, jaké slyšíme z dělohy při ultrazvukovém vyšetření plodu, se 70 % dětí během velmi krátké doby utišilo. Mějte na paměti, že příčinou pláče může být hlad, ale i potíže spojené s nemocí. Tehdy nelze očekávat, že by zvuky přístroje kojence uklidnily“, říká MUDr. Martin Gregora, pediatr a autor knih pro rodiče.

O výsledcích působení Sounds for Silence jsme také psali zde: Budiž ticho! Test zařízení, kvůli němuž děti přestávají plakat




SOUTĚŽ

Soutěžte s námi o unikátní přístroj Sounds for Silence.
Na výhru se může těšit 1 soutěžící, který správně odpoví na otázku.

Vyhrává 200. správná odpověď.

Výherce: Malfynka

Možnost odpovídat máte od 22. 10. 2012 do 28. 10. 2012.

Pokud nejste zaregistrována, nebo přihlášena, klikněte sem.

Všeobecná soutěžní pravidla naleznete ZDE.

Každý se smí soutěže zúčastnit pouze jednou, duplicity budou odstraněny.


Nápovědu najdete ve velkém rozhovoru s Alicí Bendovou

Témata: Soutěže, pláč, koně, Přístroj, Síl, Český pediatr, Unikát, Americký pediatr, Soutěž, Plac, Únik