Maminka.czDěti a mateřství

Konec snídaní s horkou hlavou!

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč vás některá jídla a nápoje (a je jedno, zda podávané teplé či studené) zahřejí u srdce a z jiných vám přejede mráz po zádech?
30. 7. 2013
Konec snídaní s horkou hlavou!

Vysvětlení znala už tradiční čínská medicína, která v duchu svých protichůdných principů Jin a Jang dělila potraviny na „zahřívací“ a „ochlazovací“ – jinými slovy, na potraviny schopné vyvolat v našem organismu pocit tepla či chladu. Na tom, že vás pivo zchladí a káva zahřeje, se snad shodnou všichni – jak se to ale má s dalšími druhy potravin a nápojů a jejich takzvaným „termickým účinkem“?

Odpověď nejsnáze najdete u výživových poradců a odborníků - a jedním z nich je i Martin Škába, který byl se svými radami a doporučení ohledně správného výběru potravin v horkých letních měsících hostem pořadu Supermáma!

Přidat příspěvek
Komentáře k článku
Mohlo by vás zajímat
Jaké bude moje dítě? Odhadněte, jak bude vaše miminko vypadat a jaké geny zdědí
Nejčastější příčiny bolestí břicha u dětí: Zažívací potíže, alergie i starosti
Stockholmský syndrom: Zajímavý paradox lidského chování
LENKA (42 let): Chůva nám zachránila manželství

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu