Maminka.czDěti a mateřství

Konec snídaní s horkou hlavou!

30. 7. 2013
Konec snídaní s horkou hlavou!
Přemýšleli jste někdy nad tím, proč vás některá jídla a nápoje (a je jedno, zda podávané teplé či studené) zahřejí u srdce a z jiných vám přejede mráz po zádech?

Vysvětlení znala už tradiční čínská medicína, která v duchu svých protichůdných principů Jin a Jang dělila potraviny na „zahřívací“ a „ochlazovací“ – jinými slovy, na potraviny schopné vyvolat v našem organismu pocit tepla či chladu. Na tom, že vás pivo zchladí a káva zahřeje, se snad shodnou všichni – jak se to ale má s dalšími druhy potravin a nápojů a jejich takzvaným „termickým účinkem“?

Odpověď nejsnáze najdete u výživových poradců a odborníků - a jedním z nich je i Martin Škába, který byl se svými radami a doporučení ohledně správného výběru potravin v horkých letních měsících hostem pořadu Supermáma!

Témata: Děti, Výběr potravin, Čínská medicína

Mohlo by vás zajímat
Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter
Kojila na špinavé podlaze vlaku. Nikdo z cestujících ji nepustil sednout
Nejčastější mateřské hříchy: Tímhle brzdíte vývoj dítěte a možná to nevíte
Mateřská dovolená 2020: Vše, co potřebujete vědět
Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu
Babička upřednostňuje jedno vnouče. Podle vědců za to mohou i geny
Růstový spurt: Období nenasytného kojence vás potká několikrát
Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit
Čtyřčata jsem kojila. Divím se, že jsem to dala, úplně mě vysála, říká Helena

Horoskopy

Panna S blížícím se víkendem jste veselejší a těšíte se, jak si odpočinete od povinností. Můžete být rádi, že…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Miloš, Milouš, Saul





Aktuální vydání

Aktuální číslo časopisu

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Výhodné předplatné

Objednat předplatné