Maminka.czDěti

Konečně rovnátka pro děti, která opravdu fungují!

Reklama 5.  10.  2020
Možná si říkáte, že je vaše dítko na rovnátka ještě moc malé. Pokud vás však zubař poslal k ortodontistovi, neměli byste návštěvu odkládat. Některé zubní vady je totiž možné rozpoznat už ve věku 6 až 10 let.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pravda je, že křivé a stěsnané zuby se dají velmi úspěšně vyřešit i později, nicméně není dobré složitější deformace zanedbávat. Mohly by totiž ohrozit vývoj rysů obličeje do takové míry, že by v dospělosti bylo nutné sáhnout k maxilofaciální chirurgii.

V minulosti se tyto deformace ve fázi 1, kdy se vyvíjí čelisti a tvoří se prostor pro druhé zuby, léčily pomocí snímatelných rovnátek. Léčba však nebyla příliš úspěšná, což přispělo k negativnímu postoji, který k rovnátkům u dětí rodiče zastávají dodnes. V současné době je však situace o mnoho příznivější.

Díky vědeckému pokroku je nyní možné dětské pacienty léčit pomocí neviditelných rovnátek Invisalign First. Tato léčba pomáhá s řešením široké škály problémů s narovnáváním zubů u rostoucích dětí, včetně stlačení, mezer a úzkých zubních oblouků.

Neviditelná rovnátka pro děti

Neviditelná rovnátka Invisalign First jsou snímatelná, tudíž usnadňují zubní hygienu a podporují učení správných návyků. Dítě se naučí správně si čistit zuby a používat dentální nit. Rovnátka jsou navíc pohodlná, dítě nebude mít problém s odřenými dásněmi či rozseknutými rty od zámečků či drátků.

Skvělé je pro vaše děti i to, že se nebudou muset vzdát svých oblíbených křupavých dobrot a tvrdých bonbonů, které by si s běžnými rovnátky nemohly dovolit pojídat.

Výsledek uvidíte předem

Vzhledem k tomu, že jsou rovnátka navržena přesně podle potřeb vašeho dítěte, můžete si být jisti výsledkem. Vzhled zubů budete vidět už na začátku léčby. Díky tomu, je také ortodontista schopen naplánovat případnou fázi 2, který bude mnohem kratší.

S čím mohou Invisalign First pomoci?

  • Zabránit zhoršení již existujících problémů se skusem.
  • Opravit stávající podmínky narovnávání zubů.
  • Zlepšit vzhled rostoucího dětského úsměvu.
  • Pomoci s odstraněním návyků, jako je cucání palce nebo tlačení jazyka.

Neviditelná rovnátka Invisalign First jsou bezpečná

Fólie jsou vyrobeny z průhledného 100% biokompatibilního plastu. Materiál je bezpečný a nejsou na něm stopy monomeru. Jsou proto naprosto bezpečné a nepředstavují žádné riziko neurotoxicity a nemají karcinogenní účinky.

Tato technologie se doposud používala pro řešení zubních vad u dospělých pacientů. V současné době je však možné je používat i pro léčbu vad u dětí. Prediktabilita a přesnost, kterou nabízí speciální 3D software umožňuje léčit i děti od 6 let, a to i přes to, že dítěti chybí některé zuby.

Úspora času

Kromě toho, že ušetříte svému dítěti spoustu času s rovnáním zubů v pozdějším věku, ušetříte čas i sobě. S Invisalign totiž odpadají pravidelné a časté kontroly u ortodontisty. Všechny folie totiž dostanete po první návštěvě domů a budete je v pravidelných, obvykle 14denních intervalech měnit. Na kontroly budete chodit jednou za 2 až 3 měsíce, s klidem tedy můžete odjet na dovolenou nebo poslat dítě na prázdniny bez toho, abyste se museli přizpůsobovat kontrolám u ortodontisty.

Témata: Děti