Maminka.czDěti

Bonding i vzájemná harmonie. Jak vypadá kontaktní rodičovství v praxi?

Kateřina Prachařová 27.  10.  2017
Až si přečtete, co kontaktní rodičovství vlastně je, možná si řeknete: Ale o tohle se přece od začátku snažím! Tohle by měla dělat každá máma! Tím lépe. Kontaktní rodičovství chce jediné: Co nejvíce upevnit vztah matky a dítěte. Ne s pomocí odborníků, ale přirozenou, nenásilnou, intuitivní cestou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pojem kontaktní rodičovství pochází už z 80. let minulého století od amerického lékaře Williama Searse. Kontaktní rodičovství nenabízí soubor přesně daných pravidel, protože respektuje především to, že každé dítě je jiné a jedinečné.

Nejdůležitější je citlivost a vnímavost směrem k dítěti. Následující principy jsou proto vodítkem a nápovědou pro rodiče, ne dogmatem, které se musí bezvýhradně ctít.

Témata: Děti, Kojení, Rodičovství, Miminko, Bonding, Bezplenková metoda, dogma, Kristián, Matka, Kontaktní rodičovství, Minulé století, Pevné pouto, Rodičovské sebevědomí, Kontakt, Citlivé vnímání, Americký lékař, Těsná blízkost, Rodiče, Přirozený způsob, Stará generace, Bond, Svěrač, Příchod dítěte, Dětský pláč, Přirozená cesta