Maminka.czZdraví

Kosmetika s bambusem. Proč je tak populární a čím vás překvapí?

Reklama 2.  11.  2021
Kosmetika s bambusem. Proč je tak populární a čím vás překvapí?
Bambus je rostlina, která se stále častěji používá nejen v pečující, ale i dekorativní kosmetice. Ale víte, proč je tato složka tak oblíbená mezi kosmetology? Dnes vám právě tohle tajemství prozradíme.

Bambus je legendární rostlina, symbol japonské a čínské kultury. V Asii, odkud pochází, lidé věří, že dokáže léčit nemoci nejen těla, ale i duše Bambus má díky svému složení opravdu pozitivní vliv na lidské tělo. Obsahuje až 92 procent vody, zbývajících 8 procent tvoří zinek, bílkoviny, železo, fosfor, vláknina a polysacharidy. Ve světě kosmetologie se cení i díky obsahu křemíku. Právě tato složka efektivně bojuje proti změnám pleti souvisejícím s věkem. Bylo prokázáno, že křemík obnovuje pružnost a pevnost elastanových a kolagenových vláken. Křemík také posiluje krevní cévy. Díky křemíku je pleť hladká a hedvábná.

Kromě křemíku je bambus bohatý na antioxidanty, minerály a antibakteriální složky. Díky svému mimořádnému chemickému složení má extrakt z bambusu intenzivně hydratační vlastnosti, pomáhá udržovat vlhkost uvnitř pokožky, slouží ke stimulaci lymfatického systému v kůži a zmírňuje otoky. Extrakt z bambusu krásně vyhlazuje pleť a dodává ji rovnoměrný barevný tón. Obnovuje strukturu pojivové tkáně, reguluje metabolické procesy v kůži a velmi účinně bojuje proti striím a celulitidě. Často se používá v čisticích gelech a mlékách. Bambusový prášek jemně čistí póry, reguluje činnost mazových žláz a odstraňuje odumřelé kožní buňky. Díky svým antibakteriálním vlastnostem zabraňuje množení bakterií na povrchu pokožky.

Klepněte pro větší obrázek

Šampony, balzámy a masky na vlasy s obsahem extraktu z bambusu nejen vyživují, ale i posilují vlasové folikuly, stimulují růst vlasů, zabraňují přesušení pokožky hlavy, odstraňují lupy a zabraňují jejich další tvorbě. Udržují neutrální pH pokožky a vlasům dodávají pružnost a zdravý vzhled.

Veškerou pečující a dekorativní kosmetiku s obsahem extraktu z bambusu můžete vybrat na makeup.cz

Bambusový extrakt je součástí léčivých mastí a gelů, pozitivně působí na křečové žíly a otoky, pomáhá proti modřinám, zmírňuje bolesti, efektivně působí proti celulitidě.

Bambus se používá při výrobě dekorativní kosmetiky. Taková řasenka s extraktem z bambusu prodlužuje a zvyšuje objem řas.

Cenné vlastnosti bambusu se používají při výrobě všech druhu kosmetiky od pečující až po dekorativní. Jeho užitečné vlastností je velmi těžko docenit. Kosmetika, která obsahuje bambusový extrakt, nemá skoro žádné kontraindikace, s výjimkou individuální nesnášenlivosti bambusu.

Témata: Zdraví, Reklama, Prezentace klienta, Zdraví na Heureka.cz
Mohlo by vás zajímat
GALERIE: Přáli si pro dceru sourozence a dočkali se paterčat! Jak žije rodina, kterou milují celé Spojené státy?
Formánková Simona
Instagram
Herečka Eva Josefíková je maminkou. A miminko má neobvyklé jméno
Víchová Tereza
Slavné maminky
Miminko v manželské posteli? Nedělejte to, varuje tahle máma. Proč?
Prachařová Kateřina
Vaše příběhy
Přiznání matek! Nejtrapnější zážitky z porodnice. Tohle jsme nečekaly!
redakce
Porod
Marie Doležalová má syna, na svět přišel nečekaně. Jak se jmenuje?
kog
Slavné maminky
To je ale bříško! Podívejte se na těhotenství s trojčaty týden po týdnu!
Kolinová Gabriela
Těhotenství
8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí
Procházková Simona
Mateřství
Intimněji už to nejde: Dítě se poprvé podívalo na svět přímo přes plodové obaly!
Zenklová Veronika
Porod
Nedávali jí šanci, nakonec má čtyřčata! Neuvěřitelné fotky před a po
Procházková Simona
Rodina