Koupat miminko denně, nebo ne? Názory odborníků se různí

Ivca 5. 10. 2017 15:34
Koupat či nekoupat copak i vy se denně nemyjete i to malé miminko se potí a koupel je pro něj důležitá zrovna jak pro vás určitě se mu bude lépe spinkat
Alice 7. 10. 2017 19:38
Já jsem určitě PRO koupele denně. Jsou v plence celý den, potí se a podobně. Sama se koupu denně a nedovedu si představit jít do postele bez sprchy. Toť můj názor :)
Maika 10. 10. 2017 20:55
V porodnici maminkám radili koupat miminko každý den. Přiznám se, že jsem nad tím maličko pochybovala. Přijde mi zbytečné citlivou dětskou kůži každý den máčet. Během prvních čtyřech měsíců se u syna objevily šupinky ve vlasech a ekzém na prsou, ramenech a zádech. Teď dodržujeme pravidlo tří....tedy koupat každý třetí den, ve vodě tři minuty a do tří minut namazat krémem. Kůže se zlepšila a syn voní i když se nekoupe každý den. I pro miminka bez ekzému podle mě stačí koupat každý druhý den a každý den po ránu opláchnout zadeček.
Hanka 10. 10. 2017 21:53
Ano, nám v porodnici také sestřičky radily koupat každý den. Dostalo se nám i vysvětlení, abychom si to v porodnici procvičily a při nahatém miminku si všimly něčeho neobvyklého a mohlo se to řešit co nejdříve. Po příchodu domů stačí prý obden nebo i jednou za tři dny, jak to zrovna vyjde nebo nám to vyhovuje. Nekoupat při nachlazení, ale to je snad jasné všem.
Vanda 26. 8. 2019 23:29
Já koupu denně, ale spíše mě zajímá, kdy se začíná přetahovat u chlapečků.
5