Krajská nemocnice Liberec, a.s.

7. 10. 2009 12:12
Rodila jsem v této nemocnici 4.9.09. Ohledně porodu bych hodnotila že to bylo dobrý. Ale pokud porodíte předčasně (např. jako já ve 34tt.) budete mít děti na JIP a vy budete po JIPu odvezeni na oddělení gynekologie. Nikdo mi neporadil jak nastartovat laktaci a jak následně odstříkávat. Přišla za námi sestra a dala nám letáčky ve kterých stejně nic nebylo :-X A co se týče dětí na JIPu 5 dní jsem se jich nemohla dotknou :-S (což jiné nemocnice vám dítě dají do náruče a nebo si je alespoň můžete pohladit) Přístup děckých lékařek děsný, nemájí vůbec chuť vám cokoliv vysvětlovat. Jediný co znich vypáčíte je "stav vašeho dítěte je dobrý nebo špatný". Vše jsme se s manželem dozvěděli až ze zprávy. Takže já tuto nemocnici nedoporučuji!
zooinka 21. 10. 2009 06:43
Rodila jsem zde vloni v říjnu. Malýmu se chtělo dříve na svět 35 +2 tt.Chování od příjmu hrůza, nic nevysvětlili. Naštěstí jsem zdravotní sestra,ale rodila jsem poprvé. Všichni kolem běhali, a já nevěděla co se děje, jesli je maličký v ohrožení nebo ne. Na porodním sále jsem měla 2 OPRAVDU MILÉ A BEZVADNÉ ASISTENTKY,které mi pomohli odrodit. Co se týče porodu, vše ok, jen mladí lékaři,kteří si trvají na svém. Komunikace s pacientkou jim moc nejde :-S . Malý byl v inkubátoru, nedržel teplotu a prochladával. O přiložení k prsu ani nemluvim. tři hodiny po porodu jsem si dovolila dojít na oddělění miminek a chtěla jsem své dítě vidět, vyjeli na mě, že až za hodinu. Takže přiložení k prsu se konalo 4,5 hodiny po porodu!!!!!!!!!! Pak měl malý silnou nov. žloutenku, hodně spinkal a neměl sílu sát. Mléka jsem naštěstí měla až až.Ale byl problém,že jemu se nechtělo.Tak sestry to uzavřeli, že jsem neschopná,a že budu odstříkávat a ládovat ho z láhve.Což jsem jim slíbila, abych už po 8 dnech jsme mohli jít domů. Doma jsem to vzala za jiný konec. Uzlíčka jsem budila po 2-3 hodiných lechtáním a pak se nám pěkně rozpapkal. Dneska je mu rok, je to velkej šikulka, má 80 cm a 123 kg, chodí jak o závod, papká dobře a furt něco vykládá. Přjde mi divné, když jsem srovnávala zkušenosti se sestřenkou,která rodila v Jablonci. Tak tam nevrzli hned láhev jako mě, tam odmítají láhve,ale učí krmit přes prst a stříkačku a pomůžou a poradějí. Ne jako v Liberci. Kdybych nebyla zdravotník, tak jejich chování je hrozné- ke mě taky, řekli jste sestra tak máte vědět. Jenže hotmony a mateřství Vás v žádné škole nenaučí. Přeju porodnici ať se tam zlepší.
Opička 9. 12. 2009 13:09
Rodila jsem v Liberci v srpnu 2005, už je to chvilku, ale zážitek na celý život. Dneska čekáme druhé mimčo a první co jsem řekla, když jsem se to dozvěděla, že budu rodit v Jablonci nad Nisou. Nebudu rozepisovat co všechno mám za sebou :'( , ale kdyby nebylo mé kamarádky na pokoji tak mi nikdo ani neřek co se má s mimčem dělat a kojení - to jsem se naučila až doma sama a bez bolesti bradavek. Kojila jsem dva roky. Co dodat závěrem, nemocnice krásná, ale přístup lidí strašnýýýýýýýýýý!!!!!!!!!!!!!!!!!! Snad budete mít lepší zkušenost než já!!!
??? 14. 7. 2010 13:40
Liberecké porodnici dávám mínus. Já tam rodila v r. 2007. Porodnice nová, krásná, moderní, ale ... -/ na hekárně jsem viděla bílý plášť tak 1x za 2hod. A když už jsem ho viděla potřetí, musela jsem okamžitě na sál -/ na operační sál jsem si musela polomrtvá a v šílených bolestech dojít sama, žádný vozík !!! -/ když jsem se probudila po císař.řezu z narkózy zjistila jsem, že jsem byla okradena (věci se již nenašli, žádná náhrada se nekonala) -/ další šok nastal, když jsem zjistila, že mi přelepili jizvu obyč.náplastí na kterou mám silnou alergii, přitom to bylo jasně (asi s deseti vykřičníky) napsáno v těhotenské průkazce. Jizva krásně pod náplastí zapracovala, takže jsem si poležela v porodnici o to déle -/ dále mě šokoval nemístný černý humor lékařů a jejich maximalistické požadavky -/ třešnička na dortu - dozvěděla jsem se od rehab. sestry, že jsem tlustá a že bych se sebou měla něco dělat (kdyby se podívala do zdrav.karty, kterou měla v ruce, zjistila by, že jsem nemocná a nadváha je důsledkem nemoci a ne přejídání) -/ a na konec ... lékařská péče minimální. Když jsem si stěžovala na pálení a bolest při močení, bylo to vždy - podle nich po cévkování v pořádku (a to páni doktoři poznali z 2m vzdálenosti od mého lůžka, bez jediného vyšetření krve, nebo vzorku moči). Každopádně domů mě poslali s tak silným zánětem, který mi má gynekoložka léčila měsíc antibiotiky
A přihodím ještě toto : Dále v Lib.porodnici rodila moje kamarádka a moje kolegyně z práce (r.2007,2010), kamarádce zapomněli dát dost důležitou injekci a tvářili se potom jakoby nic a kolegyně zemřela pár hodin po porodu zdravých dvojčat.
Jana 8. 11. 2010 21:01
Bohužel také nemůžu přidat úplně pozitivní hodnocení, rodila jsem v Liberci na konci roku 2008 dvojčata, měsíc před termínem.. Dva dny jsem byla na hekárně, protože mi odtekla plodová voda a píchali mi ještě kortikoidy na dozrání plic. Slyšela jsme sice každý porod, ale tyhle dva dny byly ještě v pohodě. Císař byl plánovaný, jediný anesteziolog se mi představil, podal mi ruku a zeptal se, zda si vyberu spinál nebo celkovou anestezii.. Měla jsem spinál, takže jsem porod vnímala, bylo to v pohodě. Děti mi ale jen ukázali. Pak den na JIP, večer jsem setřičku prosila, ať mi zjistí, jak se daří dětem.. moc se jí nechtělo, ale zjistila "že se mají dobře". Obě měly žloutenku, vozily mi je jen na chvilku. Hodně spaly a tak nereagovaly na prso, nikdo se o mě ale ohledně kojení nestaral, pro odsávačku jsem si došla sama a odsávání rozjela s pomocí spolupacientek. Prostě titul Baby friendly hospital mi k Liberci vůbc nesedí. Byla tam jediná sestřička, která byla ochotná, a pomáhala mi trénovat třeba se suplementorem.. dětem samozřejmě nasadily flašku a Nutrilon :( A ještě mi pak zakázaly je přikládat, protože "je to vyčerpávalo, a nepily pak ani z láhve". Zůstaly jsme tam 16 dní, děti převážně u sestřiček, daly mi je na 24hod až poslední den.. Přístup dětských doktorů až na pana doktora Kováře opravdu příliš vědecký a nic neříkající.. Dětem bez mého vědomí brali krev a nakonec rozhodly, že skoro nepřibírají, tak dostanou antibiotika :( Projevila jsme zájem krmit děti stříkačkou, dětská doktorka odvětila, že domů nás pustí, jen když je budu schopná nakrmit z flašky (byl to dost boj, jedly fakt málo, spaly u toho). Bohužel už jsem to pak doma nevyzkoušela, byla jsem z pobytu v porodnici tak vyřízená, že jsem mléko odsávala a dávala v láhvi.. Nutno podotknout, že doma děti začaly mnohem lépe jíst.. Bezvadné byly sestřičky z gynekologie, měla jsem problém při močení - ke konci bolest a řezání. Doktoři jen krčily rameny, že nevědí (testy na zánět negativní), pak mě jedna setřička uklidnila, že se při tom císaři třeba skřípnul nějaký nervík a srovná se to. Chvilku to trvalo, ale opravdu to přešlo.
Jana 8. 11. 2010 21:08
Jo, a rodila jsem v době babyboomu (ale to je teď snad pořád) a sestřičky z dětského byly permanentně zaměstnané, takže na nějaké dotazy a konzultace nebyl prakticky vůbec čas. Navíc mě překvapilo, že tak velká porodnice nemá alespoň jednu sestru vyhrazenou jako laktační poradkyni, která by se celý den věnovala maminkám a jejich problémům s kojením. Srandovní byly i vizity - sestry trvaly na tom, abychom byly perfektně připravené, děti vysvlečené a nic se nezdržovalo, přitom vizita málokdy začala včas, někdy se dokonce po hodinovém čekání řeklo, že se překládá na odpoledne ;)
Matka pluku 10. 3. 2018 22:20
V Libereci jsem rodila v letech 1995 (stará porodnice), 2000 ( v prostorách LDN), 2010 (nová porodnice) a 2013 (také nová porodnice). Nemůžu si vůbec stěžovat na sestry nebo lékaře. Všichni byli příjemní a v případě dotazů odpovídali a poradili. Na LDN to bylo dost "na hlavu", ale to se porodnice přestavovala. Jen mohla nemocnice přestěhovat porodní oddělení někam jinam. Bylo dost deprimující poslouchat po nocích volání starých lidí o pomoc apod. Porodnice, před i po přestavbě, jako taková byla vyhovující. Prostředí ani pracovníkům nemám co vytknout. Druhý porod byl císařským řezem a žádné komplikace nebyly. Asi nejsem nijak náročná, ale opravdu mi vše vyhovovalo. Jo, a jsem bílá.
7