Maminka.czPraktické rady

Krém na opruzeniny a pět dalších vychytávek z dětské výbavičky, které můžete používat i vy

Simona Procházková 1.  3.  2022
Víte, že v dětské výbavičce najdete celou řadu věcí, které využijete i vy sama? Je to tak, možná vás překvapí, co všechno z arzenálu potřeb, které máte doma po ruce pro miminko, může být užitečné i pro vás. Inspirujte se.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Řekněme si to upřímně – zná to spousta maminek. Jejich děti jsou oblečeny ve stylových, barevně dokonale sladěných modelech a značkovém oblečení. A za nejrůznější krémy, mastičky, gely, olejíčky a balzámy utrácejí mámy ochotně horentní sumy, protože prostě musí svým ratolestem dopřát to nejlepší. Ale samy se mnohdy odbývají, chodí v jedněch legínách a jejich péče o sebe sama začíná a končí zubní pastou a mýdlem.

VIDEO: Jak šel čas s ženským ochlupením

„Vždycky jsem byla ochotná utrácet spoustu peněz za nejrůznější oblečky, kosmetiku a doplňky… Problémem bylo, že z nějakého neznámého důvodu se pokaždé jednalo o oblečky, kosmetiku a doplňky pro moje dvě dcery, nikoli pro mě samotnou,“ směje se Zuzana (42), maminka dvou – dnes už dospívajících – holek.

Klepněte pro větší obrázek

Vyzkoušejte šikovný trik, jak ušetřit peníze i čas. Určeno pro kojence či batolata? Nevadí! Mnoho produktů s podobným popiskem, které s láskou dnes a denně používáte pro své robátko, je učiněným zázrakem také pro vás. Které produkty z těch, které máte v koupelně nebo na přebalovacím pultu nachystané pro každodenní péči o děťátko, poslouží jako výborný pomocník v péči o vaše zdraví a krásu?

Tady je 6 super produktů, které si můžete s klidným svědomím půjčit od svého dítěte a které vám výborně poslouží.

Jemný dětský balzám

Tělový balzám s přírodním složením má téměř univerzální využití. Zjemňuje, zklidňuje, vyživuje a hydratuje suchou pokožku, intenzivně o ni pečuje a chrání ji před nepříznivými vnějšími vlivy. Můžete ho použít také jako balzám na rty, na popraskané paty nebo k ošetření a změkčení nehtové kůžičky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 

Krém na opruzeniny

Krémy a masti primárně určené jako prevence i péče o pokožku miminek náchylnou ke vzniku opruzenin využijete pro celou rodinu. Mají regenerační účinky, zklidňují podrážděnou kůži, podporují hojení drobných oděrek a ran. Většina z nich obsahuje oxid zinečnatý, který pomáhá vytvářet na pokožce ochranný film, účinný je také při léčbě akné. Tyto produkty se hodí i pro extra citlivou, ekzematickou i atopickou pokožku, eliminují nepříjemné svědění i začervenání kůže. Všestranný pomocník!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 

Dětský šampon

Baby šampony jsou nezřídka vyvíjeny ve spolupráci s dermatology, mají extra jemné složení a umyjí šetrně vlasy i pokožku hlavy, kterou zklidňují a zbytečně nevysušují. Udrží ve výborné formě i tu nejcitlivější pokožku. K čemu ještě můžete dětský šampon využít? Například pro ruční praní jemného či krajkového prádla, perfektně vymyje rovněž kosmetické štětce nebo houbičky, které používáte při nanášení make-upu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 
Výbavička pro miminko: Co opravdu potřebujete a bez čeho se obejdete?

Vlhčené ubrousky

Dětské ubrousky jsou pro každou mámu doslova tím, čím pro muže dokonalý švýcarský armádní nůž. Vedle použití, pro které byly původně určeny, totiž pro očistu zadečku kojence, je velká většina maminek neváhá použít také v případě, když zrovna nemají po ruce sprchu nebo vanu. Osvědčily se rovněž při odstraňování očního make-upu nebo stírání přebytečné barvy na vlasy z čela a uší při domácím přelivu. Jejich pole působnosti jde ale mnohdy ještě dál, údajně například skvěle vyčistí sklokeramickou varnou desku nebo zaneřáděný vnitřek mikrovlnné trouby.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Kojenecký čaj

Fenyklový, heřmánkový… Bylinné čajové směsi pro kojence jsou vyráběny v té nejvyšší kvalitě, mají jemnou chuť a vesměs podporují normální funkci trávení, upravují zažívání, zklidňují žaludek i střeva, pomáhají při případných bolestech a nadýmání. Neobsahují žádné chemické látky a umělé přísady a podávat je můžete celé rodině.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Kapičky "na prdíky"

Přípravek, který rychle pomůže při kojeneckých kolikách, je dobré mít doma po ruce. Takzvaná tříměsíční kolika nebo úporné bolesti bříška postihnou zhruba polovinu miminek a jako první pomoc jsou tu kapky, které uleví dětskému bříšku a zklidní střeva. Při nejrůznějších zažívacích obtížích je ale oceníte i vy, sáhněte po nich, když vás trápí pocit plného žaludku, nadýmání nebo nepříjemná zácpa. Vsadit na ně můžete i v případě, že se prostě a jednoduše přejíte "k prasknutí".

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 
 
Témata: Novorozenec, Miminko, Kojenec, Po porodu, Praktické rady, Rodina a vy, Naše tipy, krém, Štír, Weleda, Pokožka, Vychytávka, Zuzana, Arzenál, Výbavička, Sud, Balzám, Přeliv, Suavinex, Opruz, Výborný, Zažívací obtíž, Maminka, Sudocream