Maminka.czSlavní rodiče

Kristýna Leichtová rodila doma! Mezi herečkami nebyla první

wall 29.  6.  2020
Stejně jako nedávno její herecká kolegyně Aneta Krejčíková, rozhodla se Kristýna Leichtová přivést své druhé dítě na svět doma. Dneska to prozradila na svém instagramu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Porodní příběh...  Teď ještě nebude. Takovou krásu nemůžu jen tak odfláknout! 
Každopádně bych vám ráda řekla, že se Rozárka narodila doma, rychle a bezpečně, za asistence Dorotky, Vojty a porodní asistentky. Moc jim děkuji,"
napsala na svém profilu. 

"Jsem absolutně šťastná, že to tak bylo. Domácí porod není pro každého, pro nás ano. Možnost volby je důležitá!!!" připsala ještě. 

První porod jí úplně podle jejích představ nevyšel. Odrodím v klidu a pohodě a budu u toho krásná. Taková byla tehdy její představa o porodu. A realita? "Rodila jsem nahá, bosá a na záchodě!" I přesto to byl krásný zážitek. Kristýna si zkusila vlézt i na kozu, ale prý se to nedalo: popsala před časem svůj první porod 

Aneta Krejčíková: Antonii jsem rodila doma, ale není to pro každou ženu

Milý světě! Voláme do tebe že se nám dnes v noci narodila Rozárka! A to je zatím všechno, přivítej ji vlídně s otevřenou náručí. Děkuji!!!" napsala Kristýna před několika dny na Instagram, kam dala svou fotku s novorozenou dcerou. 

Kristýna Leichtová je zastánkyní hypnoporodu, dokonce se sama zúčastnila kurzu, aby její porod proběhl tak, jak si přeje. "Naučíte se pracovat s dechem, který fakt neuvěřitelně pomáhá. Naučíte svojí mysl pracovat pozitivně a vědomě. Naučíte ji představovat si cestu vašeho miminka a být díky tomu klidná. A věřte, že klidnější jsou i muži," doporučila na svém Instagramu.

Chtěla jsem rodit do vody a být krásná. Vše bylo jinak, říká Kristýna Leichtová

Nedávno se fanouškům svěřila, že miminko už mělo být podle některých odhadů dávno na světě: „Prozradím vám tajemství. Podle jednoho odhadu jsem hluboko po 41. týdnu těhotenství a termín jsme měli minulý víkend,“ napsala herečka na sociální sítě k fotografii, na které měla opravdu velké bříško. „Podle jiného odhadu jsem teprve v 39. týdnu těhotenství. A podle data početí už bych měla být dávno po porodu,“ pokračovala.

Připomněla, že termín porodu je jen velmi hrubý odhad a ne vždy je nutné se jím řídit. Každé ženské tělo je jiné a je důležité mu naslouchat. Až přijde ten správný čas, dítě si samo řekne. 

Kristýna Leichtová má už s přítelem Vojtěchem Štěpánkem dceru Dorotku. Narodila se v srpnu 2018 a brzy oslaví své druhé narozeniny. 

Tyhle slavné ženy rodily doma! Cindy Crawford, Meryl Streep i Pamela Anderson
Témata: Těhotenství, Porod, Slavní rodiče, Instagram, herečka, Herec, Kristýna Leichtová, Porod doma, Cindy Crawford, Pamela Anderson, Meryl, Krist, Vojtěch Štěpánek, Dorotka, Mez, Dom, Cindy, Meryl Streep, Kris, Aneta Krejčíková, Volby