Maminka.czCuketka

Krůtí roláda bez práce! Jen jedna bylinka, pepř a sůl!

Simona Procházková 28.  11.  2020
Tenhle jednoduchý a přitom naprosto dokonalý recept na šťavnatou masovou roládu si okamžitě zamilujete! Žádná složitá nádivka a časově náročná příprava. Videonávod foodblogera Cuketky vám ukáže, jak na to, krok za krokem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Populární pořad Recepty pana Cuketky uvádí internetová televize Mall.tv. Oblíbený foodbloger vám prostřednictvím jednoduchých návodů ukáže, jak vařit snadno, levně, a hlavně pokaždé s perfektním výsledkem.

Krůtí roláda bez práce krok za krokem

Ingredience:

2 krůtí horní stehna (bez kosti s kůží)
250 ml kuřecího vývaru
30 g čerstvé šalvěje
1 lžíce studeného másla
sůl, pepř
kuchyňský provázek na svázání
máslo na vymazání

Postup:

Šalvěj očistěte, zbavte stonků a nasekejte nadrobno. Krůtí stehna rozložte na pracovní desku kůží dolů. Z vnitřní strany maso několikrát nařízněte a dlaní mírně naklepejte. Z obou stran osolte a opepřete. Znovu rozložte kůží dolů a z vnitřní strany vmasírujte nasekanou šalvěj.

Maso postupně zabalte do dvou menších rolád a svažte provázkem. Připravené rolády dejte do zapékací misky potřené máslem. Dejte péct do trouby rozehřáté na 140 °C a pečte na vnitřní teplotu alespoň 74 °C. Ke konci můžete roládu rychle zatáhnout prudkým horním ohřevem v troubě nebo na rozpálené nepřilnavé pánvi.

Rolády před podáváním nechte asi 15 minut odpočinout. Z misky mezitím slijte tuk, přidejte vývar, seškrábejte nápek a chvíli provařte. Sceďte přes jemné sítko a svařte na šťávu. Před podáváním vmíchejte lžíci studeného másla.

Tip: Šalvěj také můžete vyměnit za majoránku, estragon nebo taky oregano. Všechny měkké aromatické bylinky budou fungovat stejně. Nebojte se toho!

Upečte si s dětmi vánoční perníčky! Tyhle můžete jíst hned! Jak na ně?
Kdy začít péct vánoční cukroví? Na perníčky už je nejvyšší čas
Dítě má nůž! Zapojte děti do vaření i pečení, ale naučte je zásadám bezpečnosti
Témata: Vaření, Náš tip, Cuketka, Vývar, Sítko, Sůl, Roláda, JEN, Kůže, Miska, Jed, Bylinky, Recept, Máslo, Pepř, Recept pana Cuketky
Mohlo by vás zajímat