Maminka.czCuketka

Krůtí roláda bez práce! Jen jedna bylinka, pepř a sůl!

Simona Procházková 28.  11.  2020
Krůtí roláda bez práce! Jen jedna bylinka, pepř a sůl!
Tenhle jednoduchý a přitom naprosto dokonalý recept na šťavnatou masovou roládu si okamžitě zamilujete! Žádná složitá nádivka a časově náročná příprava. Videonávod foodblogera Cuketky vám ukáže, jak na to, krok za krokem.

Populární pořad Recepty pana Cuketky uvádí internetová televize Mall.tv. Oblíbený foodbloger vám prostřednictvím jednoduchých návodů ukáže, jak vařit snadno, levně, a hlavně pokaždé s perfektním výsledkem.

Krůtí roláda bez práce krok za krokem

Ingredience:

2 krůtí horní stehna (bez kosti s kůží)
250 ml kuřecího vývaru
30 g čerstvé šalvěje
1 lžíce studeného másla
sůl, pepř
kuchyňský provázek na svázání
máslo na vymazání

Postup:

Šalvěj očistěte, zbavte stonků a nasekejte nadrobno. Krůtí stehna rozložte na pracovní desku kůží dolů. Z vnitřní strany maso několikrát nařízněte a dlaní mírně naklepejte. Z obou stran osolte a opepřete. Znovu rozložte kůží dolů a z vnitřní strany vmasírujte nasekanou šalvěj.

Maso postupně zabalte do dvou menších rolád a svažte provázkem. Připravené rolády dejte do zapékací misky potřené máslem. Dejte péct do trouby rozehřáté na 140 °C a pečte na vnitřní teplotu alespoň 74 °C. Ke konci můžete roládu rychle zatáhnout prudkým horním ohřevem v troubě nebo na rozpálené nepřilnavé pánvi.

Rolády před podáváním nechte asi 15 minut odpočinout. Z misky mezitím slijte tuk, přidejte vývar, seškrábejte nápek a chvíli provařte. Sceďte přes jemné sítko a svařte na šťávu. Před podáváním vmíchejte lžíci studeného másla.

Tip: Šalvěj také můžete vyměnit za majoránku, estragon nebo taky oregano. Všechny měkké aromatické bylinky budou fungovat stejně. Nebojte se toho!

Upečte si s dětmi vánoční perníčky! Tyhle můžete jíst hned! Jak na ně?
Kdy začít péct vánoční cukroví? Na perníčky už je nejvyšší čas
Dítě má nůž! Zapojte děti do vaření i pečení, ale naučte je zásadám bezpečnosti
Témata: Vaření, Náš tip, Cuketka, Bylinky, JEN, Sůl, Recept pana Cuketky, Jed, Recept, Kůže, Máslo, Roláda, Pepř, Vývar, Miska
Mohlo by vás zajímat
RECEPT: Francouzská česnečka. Tahle polévka vás postaví na nohy
Formánková Simona
Recepty
Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf
Od těhotenství k porodu