Maminka.czChování a vztahy

Který typ žen muži nejčastěji podvádí?

Martina Machová 17.  11.  2015
Nepatříte náhodou mezi ženy, které muži nejčastěji podvádějí?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Krásné a svým způsobem křehké období mateřství ženu mění. Mateřství je dobou tavení a změn, obdobím kdy se mnoha ženám naprosto přirozeně mění životní hodnoty. Mateřství a rodičovství mění nejen ženu, ale i muže a chod celé rodiny.

Ta je v této době, ve většině případů, odkázaná a závislá na příjmu muže. Ten tak přejímá nejen převážnou část finanční odpovědnosti za celou rodinu, ale i velkou tíhu, která se s touto odpovědností pojí. To vše a některé další „drobnosti“ jsou dílky jednoho velkého puzzle, které když do sebe v určitou chvíli zapadnou, „vymodelují“ obrázek, který nechce žádná žena spatřit.

Období rodičovské dovolené ženy je totiž mnoha odborníky označováno za dobu, kdy jsou muži k nevěře náchylnější. Takových „křehkých“ období je v partnerském životě několik, ale ta už se obvykle netýkají maminek na mateřské dovolené…

Vše pro rodinu?

Citlivé období, kdy muž snadněji podlehne nevěře je jedna věc, existují tu ale i další faktory, které těmto zapovězeným touhám nahrávají. Bohužel v některých případech jdou nelehké situaci ženy doslova naproti. (I když to nevěrníky samozřejmě neomlouvá!) Dle psychologů bývají totiž nevěrou nejvíce ohrožené spolehlivé a obětavé manželky, které by se pro rodinu takříkajíc rozkrájely. Dobro a prospěch muže a dětí je pro ně vším. Pro tyto dámy je ústředním životním mottem: „Vše pro rodinu!“

Smutný scénář mnoha vztahů: Narodilo se miminko a odešla láska

„Superžena“ nemusí být vždy super

Dle psychologů jsou však kupodivu často podváděné také schopné, energické a ve všech směrech velmi výkonné dámy, které život své rodiny organizují tak, aby svého chotě ochránily před všemi všednodenními starostmi a často i pracemi. Tyto zdatné „superženy“ vše organizují, zařizují, vše zvládnou samy.

7 tipů jak trávit čas spolu s partnerem i když máte už děti

V muži tak mohou nechtěně, nevědomě a rozhodně neplánovaně vyvolávat pocit, že ho vlastně vůbec nepotřebují. Což muži nesou obvykle velmi těžce. „Kapka obdivu, uznání i nepříliš půvabné kolegyně, a pán tvorstva má najednou pocit, že je tady konečně někdo, kdo jej opravdu, ale opravdu potřebuje. A to je hodně silné afrodisiakum.“ popisuje trefně situaci známý psycholog Petr Šmolka.

Prokleté nízké sebevědomí

„Společným znakem podváděných může být i velmi nízké sebevědomí a zakomplexovanost. Takoví lidé se před partnerem shazují a nevěří, že jsou pro něj dost dobří,“ tvrdí psycholožka Markéta Jarolímková.  A pozor, nízké sebevědomí a zakomplexovanost partnera svádí k nevěře nejen pány, ale i dámy! Ty mimochodem nejčastěji podvádí muže označované za hodné, spolehlivé, slušné avšak slabé.

Eva (36): „Manžel mě podváděl. Ale žiju dál…“

A pak je bolí nejen duše, ale i tělo…

Dlouhodobě podváděné ženy pak trpí nejen psychicky; straní se přátelům, jsou přehnaně úzkostlivé, podrážděné a v některých případech se dokonce uchylují k řešení své bolesti návykovými látkami, zejména alkoholem – ale navíc je po čase začnou trápit i fyzické obtíže způsobené jejich psychickou trýzní. Mezi tyto nepříjemné symptomy patří zejména:

  • Svíravé pocity za hrudní kostí
  • Nucení na zvracení a bolesti v krajině břišní
  • Nechutenství či nadměrný apetit
  • Bušení srdce
  • Nedostatek sexuální touhy a změny menstruačního cyklu
  • Opakované bolesti krční i bederní páteře, migrény
  • Problémy s pokožkou a vlasy
  • Poruchy spánku, deprese, únava
Témata: Chování a vztahy, Muž, Zen, Typ žen, Petr Šmolka, NEJ, Citlivé období, Známý psycholog, Nízké sebevědomí, Smolka, Typ, Pán tvorstva, Bederní páteř, Superžena