[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Kuřecí maso je v českých kuchyních velice populární díky rychlé přípravě a ne moc výrazné chuti. To ovšem není vůbec na škodu, naopak. Kuřecí maso můžete díky tomu kombinovat s výraznějším kořením nebo jednotlivými ingrediencemi. Jako blogerka Koko v tomto video receptu.
Suroviny:
Postup:
Kuřecí stehna rozdělte na dvě části a z obou stran maso důkladně okořeňte. Osolte, opepřete, přidejte koření na ryby s citronovou trávou (máte-li). Špalíčky orestujte na pánvi z obou stran, přidejte stroužky česneku, tymián, zakápněte lžicí sherry octa nebo balzamika, přidejte sojovku, trošku vody a tři lžíce tekutého medu. Mezi maso položte plátky citronů a dejte péct.
V troubě maso nechte 40 minut, aby bylo propečené, ale klidně i přes hodinu, aby odpadalo od kosti. Pokud se během toho vyvaří příliš tekutiny, vraťte pánev na plotnu a přilijte trochu vody nebo kuřecího nesoleného vývaru, krátce provařte a je hotovo. Posypejte čerstvými bylinkami a servírujte ideálně s basmati rýží. Šly by ale i pečené brambory nebo hranolky. A pečené plátky citronů dejte na talíř taky, chutnají skvěle.