Maminka.czPraktické rady

Kůže miminek je extrémně citlivá. Jakou tedy vybrat kosmetiku?

kog 28.  2.  2020
Jak pečovat o pleť kojenců a batolat? Důležité je používat kvalitní dětskou kosmetiku. Ta nesmí pokožku miminek dráždit, neměla by obsahovat mnoho parfémů, konzervantů a barviv.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dětská pokožka má specifické vlastnosti a je mnohem jemnější a citlivější než kůže dospělých. Podráždit ji tedy může skutečně cokoliv, proto je nutné volit dobře i dětskou kosmetiku.

U miminek postačí ke koupání voda o teplotě 37 stupňů a žínka. Pokud chcete, můžete do koupele přidat pár kapek dětské koupelové emulze. Po koupeli ošetřete pokožku miminka dětským pleťovým mlékem nebo olejem. Tím nejlépe zabráníte vysušování.
 
K ošetřování tělíčka je třeba používat pouze kvalitní dětskou kosmetiku. Je totiž vyrobena tak, aby podpořila přirozené funkce kůže. Kosmetika určená pro dospělé takto vyvážené složení nemá a mohla by dětskou pokožku podráždit, či dokonce poškodit. Kvalitní dětská kosmetika obsahuje minimum parfemačních látek, konzervantů a barviv a její účinné látky jsou voleny s ohledem na citlivost a specifika dětské pleti.
 

Tip redakce: Dětská kosmetika Manufaktura Baby Friendly 

Pokud hledáte pro vaše miminko něco výjimečného, vyzkoušejte novou dětskou kosmetiku Manufaktura Baby Friendly s extra jemným složením.  Přípravky s prověřenou recepturou neobsahují žádné sulfáty, parabeny, ropné oleje a alergenní parfémy. Navíc jsou obohaceny o poctivé rostlinné oleje a účinný ovesný výtažek s obsahem cenného beta-glukanu. Baby kosmetika je dermatologicky testována a je vhodná i pro novorozence a děti s obzvláště citlivou pokožkou. Kromě šetrného přírodního složení jsou produkty výjimečné také hravým designem. Zakoupit ji můžete v prodejnách Manufaktura, na manufaktura.cz a exkluzivně také na Rohlik.cz.

Klepněte pro větší obrázek
 
 
Témata: Zdraví, Novorozenec, Miminko, Batole, Praktické rady, kůže, Hygiena, Dětská kosmetika, Barvivo, Pokožka, Výtažek, Konzervant, Ted, Olej, Pleť, Parfém, Kosmetika, Kos, Baby Friendly, Zdraví na Heureka.cz