Maminka.czMaminka cestuje

Last minute s dětmi v Čechách: Víme, která ubytování mají v srpnu ještě volno

redakce 5.  8.  2022
O prázdninách čas utíká mnohem rychleji, všimli jste si? Protože jak jinak si vysvětlit, že už jich máme víc než půlku za sebou? Ale ještě toho můžete hodně stihnout, protože my víme, která ubytování mají volno na srpen a co podniknout v jejich okolí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hotel reSTART v Jičíně

Jičín je město pohádky, v kterém žije Rumcajs s Mankou a Cipískem. Hotel reSTART je navíc pro rodiny s dětmi naprosto pohádkově vybavený. Děti budou nadšené z velké herny se skákacím hradem a u hotelu najdete i dětské hřiště.

VIDEO: Tipy na srpnové výlety

Čekat na vás budou pohodlné pokoje, ve vyšších patrech navíc s nádherným výhledem do širokého okolí. Ráno zahájíte výbornou snídaní a můžete se pustit do objevování města i blízkých Prachovských skal. V hotelu funguje půjčovna kol a elektrokol. Milujete koupání? Aquapark ve vedlejší budově je s hotelem propojen, takže v bazénu jste doslova za minutku.

Co tu vidět a zažít?

V Jičíně se určitě zajděte podívat do Rumcajsovy ševcovny plné úkolů a her pro děti. A vydejte se také do lesa, pod zříceninou hradu Brada se skrývá Rumcajsova jeskyně se spícím Cipískem. Na kolech si můžete udělat výlet třeba k zřícenině hradu Trosky. A na zámek Staré Hrady, který je plný draků a pohádkových bytostí, to je autem jen 21 km. 

Korzo Lipno

Sice nemáme moře, ale máme přehradu Lipno. Kolem vede cyklostezka, takže si to tady užijete na kolech, bruslích i při procházkách s kočárkem. V apartmánech Korzo Lipno kousek od přehrady očekávejte naprosté soukromí a pohodlí. Mají perfektní polohu k poznávání okolí, je to kousek na pláž, do aquaparku i k lanovce, která vás vyveze ke Stezce korunami stromů.

V budově jsou různé typy apartmánů, vyberou si i velké rodiny. Některé z apartmánů mají dokonce i svou vlastní saunu. Ve všech najdete perfektně vybavené kuchyňské kouty, ale pokud se vám nechce vařit, tak tu funguje kavárna Korzo a v okolí je plno restaurací. Přímo u vstupu do budovy na děti čeká hřiště ve tvaru lodi.

Co tu vidět a zažít?

Užijte si koupání na jedné z písečných pláží nebo se rovnou vydejte na plavbu lodí po přehradě. Celý den doporučujeme vyhradit na návštěvu Stezky korunami stromů a Království lesa, které jsou přímo vedle sebe.

Apartmány Bylo Nebylo v Krkonoších

Zbrusu nové apartmány ve Vítkovicích zahájily svůj provoz letos, proto mají stále dost volných termínů. Vybaveny jsou naprosto parádně. V přízemí najdete krásnou dětskou hernu a v zahradě pískoviště, trampolínu, bazén i zastřešené posezení. Relax po výletě vás čeká ve finské sauně, její využívání je zdarma. Ubytování probíhá bezkontaktně, po zaplacení rezervace dostanete kód pro otevření vašeho apartmánu a společných prostor domu. 

Dovolená s miminkem. Kam vyrazit a na co všechno je potřeba myslet?

Co tu vidět a zažít?

V blízké obci Benecko se vypravte na některou z rodinných stezek. Mají tu hned tři – Lufťákovu stezku, Sojčí hravou stezku a Beneckou přírodní stezku. Prozkoumejte také okolní lesy, určitě narazíte na houby či borůvky.

Amenity Hotel & Resort Špindlerův Mlýn

Tohle místo je prostě dokonalé – nádherný výhled, pasoucí se ovečky přímo u hotelu, luxusní pokoje, wellness s bazénem i saunami, výborná restaurace. Co víc si přát? A na malé hosty v  Amenity Hotel & Resort Špindlerův Mlýn rozhodně nezapomínají. Venku si užijí dětské hřiště s prolézačkou, pískovištěm, skluzavkami i trampolínou a uvnitř je pro ně připravena herna se spoustou lego kostiček.

Co tu vidět a zažít?

Ve Špindlu se s dětmi nudit rozhodně nebudete. Od horních stanic lanovek vedou rodinné stezky s úkoly, na Medvědíně mají skvělé dětské hřiště a adrenalin vás čeká na bobové dráze či v lanovém parku. Pokud by vám pršelo, doporučujeme Lego Muzeum nebo si zajeďte do Krkonošského muzea ve Vrchlabí.

Apartmány pod Mariánskými schody v Jizerských horách

Takhle má vypadat správné baby-friendly ubytování, pro děti je tu přizpůsobeno naprosto všechno. Ve společných prostorách Apartmánů pod Mariánskými schody najdete velkou dětskou hernu se skákacím hradem, společenskou místnost plnou her k zapůjčení, tělocvičnu pro pořádné dovádění a hernu pro větší děti i dospělé s fotbálkem, kulečníkem a šipkami.

Venku se těšte na další skákací hrad, skluzavky a pískoviště. Relaxovat můžete ve venkovní vířivce a večer si třeba opečte buřty na ohništi. Všechny apartmány jsou plně vybaveny, v kuchyních najdete i trouby a pečicí papíry, takže nasbírané borůvky z lesa můžete hned proměnit v koláč k snídani.

Co tu vidět a zažít?

Zdoláte 365 schodů? Mariánské schody, které vás zavedou do malebné části Albrechtic plné roubených chaloupek, začínají kousek za domem. Příjemný pěší výlet si udělejte k Protržené přehradě, trasa je vhodná i pro kola, kočárky či odrážedla. A v nedalekých Příchovicích doporučujeme rozhlednu Maják s Muzeem Járy Cimrmana a velkým lesoparkem s hřištěm, kuličkodráhou i pohádkovou stezkou.

RETRO: U Mácháče, v Tatrách nebo u Balatonu – to byly dovolené za socialismu!

Wellness penzion Marta na Vysočině

Skvělé místo pro objevování Vysočiny. V Penzionu Marta si můžete vybrat hotelový pokoj nebo apartmán s vlastní kuchyňkou. Relaxovat budete ve wellness se saunami, vířivkou a Kneippovým chodníčkem. Děti zabaví herna plná hraček a venku dětské hřiště. 

Co tu vidět a zažít?

Pěšky se můžete vydat do památkově chráněné obce Krátká, kde najdete Dům přírody Žďárských vrchů. Expozice je hodně interaktivní a pro děti ideální. Vše tu můžete prozkoumat a osahat. Úžasné je také Muzeum nové generace ve Žďáru nad Sázavou. Dostanete sluchátka a ovladač a pak vás čeká cesta do minulosti plná virtuálních kouzel.

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Cestování, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Prázdniny, Výlety, Léto s dětmi, Cestujeme, baby-friendly, Skákací hrad, Korzo, Špindl, Blízký, Špindlerův Mlýn, Stezka, Hotel, Last minute, Čechy, LEGO kostička, Mariánský, Krkonoše, Jizerské hory, Rumcajs, Muzeum nové generace