Maminka.czSluníčko

Lednové Sluníčko cestuje do pravěku

Simona Procházková 6.  1.  2022
Spolu s novým rokem přidusali do časopisu pro nejmenší čtenáře dinosauři, a také startuje hned několik zbrusu nových rubrik. Nechybí ani desková hra nebo vystřihovánka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pravěcí ještěři se líbí snad opravdu všem holčičkám a klukům, ale pokud by se náhodou našel někdo, kdo je nevyhledává, i tak si v lednovém Sluníčku najde spoustu chytré zábavy, například v podobě písničky o sněhulácích nebo v úkolech se zimní tematikou.

O dinosaurech si děti přečtou nejrůznější zajímavosti a pomocí světýlka budou v prosvětlovačce objevovat jejich kostry. V deskové hře s figurkami ještěrů prožijí dobrodružství od startu do cíle a jeden malý pravěký rošťák na ně čeká v pohyblivé vystřihovánce. V neposlední řadě si děti mohou vytvořit dinosauří přívěsek podle našeho návodu v časopise nebo pomocí videa, které jsme pro ně natočili na https://www.youtube.com/watch?v=sdUgk3h2yjQ

Rozvíjejte dětskou motoriku hravě a pohybem. Skvělé tipy přináší fyzioterapeutka

Novinky, které pobaví i poučí

S novým rokem začínají hned čtyři nové rubriky na pokračování. Ta první vznikla ve spolupráci s logopedkou Petrou Laurou Maxovou a dětem pomocí zábavných úkolů pomůže zvládnout výslovnost pro ně složitých hlásek. Obtížnost úkolů je rozdělená podle věku, a tak si zadání vybere opravdu každé dítě.

Ve druhé rubrice holčičkám a klukům ukážeme, jak si hrají nejrůznější mláďata, a také se vždy dozvědí nějakou zajímavost z jejich života. Těmi prvními jsou mláďata ledních medvědů. Dále maskoti Sluníčka Uf a Ňuf ty nejmenší zvědavce seznámí s číslovkami. A poslední novinkou je obrázkové čtení o zvídavé veverce Lískulce, která dětem představí řemeslníky všeho druhu.  

Se Sluníčkem se zkrátka děti nudit nebudou, ať se děje, co se děje!

Lednové Sluníčko seženete v trafikách za 39 Kč nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/slunicko

Témata: Sluníčko, Děti, Předškolák, Tvoření, Písnička, Čtení, obrázkové čtení, mláďata, Dinosaurus, Nový rok, Nová rubrika, Vystřihovánka, Desková hra, Rubrika, Časopis, PRÁV, Maskot, Pravěk