[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Jahody v době své sezony patří k velmi žádaným a oblíbeným. A to nejen malými strávníky. Ti jsou na jejich konzumaci velmi nenároční a sladké plody jim obvykle putují přímo do pusy. Pokud je však tato varianta omrzí, zkuste jahody pomačkat a s cukrovým sirupem je nechte zamrazit. Tato dobrota se v horkém počasí rozhodně neztratí, navíc vám děti jistě rády pomohou!
Suroviny:
Na cukrový sirup
Postup:
Začněte přípravou sirupu. Cukr svařte s vodou, až se rozpustí, a poté mírně vařte, až tekutina dostane sirupovitou konzistenci. Nechte vychladnout. Vmíchejte jahody, směs nalijte do lízátkových forem, vložte dřívko a dejte zmrazit, nejlépe přes noc.
Lízátka podávejte na ledové jahodové míse. Připravte si dvě mísy – tu první vyložte tence nakrájenými jahodami. Vložte do ní menší misku na zatížení a do prostoru mezi nimi nalijte vodu. Zmrazte. Těsně před tím, než budete podávat lízátka, krátce namočte obě misky do horké vody – ta zmrazená se uvolní.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.