Maminka.czRecepty

Ledová lízátka z čerstvých jahod. Připravte dětem šťavnaté osvěžení

redakce 10.  6.  2022
Když se řekne léto, slunce a prázdniny, co vás jako první napadne? Rozhodně nezapomenete zmínit jahody! Pokud navíc budou podávány ve formě ledových lízátek, jde během horkých dnů o naprosto dokonalou kombinaci. Poradíme vám, jak na to!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jahody v době své sezony patří k velmi žádaným a oblíbeným. A to nejen malými strávníky. Ti jsou na jejich konzumaci velmi nenároční a sladké plody jim obvykle putují přímo do pusy. Pokud je však tato varianta omrzí, zkuste jahody pomačkat a s cukrovým sirupem je nechte zamrazit. Tato dobrota se v horkém počasí rozhodně neztratí, navíc vám děti jistě rády pomohou!

Suroviny:

  • 500 g rozmělněných jahod

Na cukrový sirup

  • 200 g cukru krupice
  • 200 ml vody

Postup:

Začněte přípravou sirupu. Cukr svařte s vodou, až se rozpustí, a poté mírně vařte, až tekutina dostane sirupovitou konzistenci. Nechte vychladnout. Vmíchejte jahody, směs nalijte do lízátkových forem, vložte dřívko a dejte zmrazit, nejlépe přes noc.

Samosběr jahod startuje. Kam se na něj můžete s dětmi vydat a o kolik levněji vlastnoručně natrhané jahody vyjdou?

Lízátka podávejte na ledové jahodové míse. Připravte si dvě mísy – tu první vyložte tence nakrájenými jahodami. Vložte do ní menší misku na zatížení a do prostoru mezi nimi nalijte vodu. Zmrazte. Těsně před tím, než budete podávat lízátka, krátce namočte obě misky do horké vody – ta zmrazená se uvolní.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., Jídelníček, Výživa a stravování, jídlo, Vaření, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, léto, Prázdniny, suroviny, Slunce, Lízátko, Mísa, Dokonalá kombinace, Osvěžení, Voda, Liz, Horký den, Sirup, Jahody