Maminka.czČasopis F.O.O.D.

Lehká svačinka - vanilková panna cota s jahodami

Sklizeň českých jahod je v plném proudu. Pokud i vám doma voní čerstvé jahody, můžete se inspirovat receptem na lehkou svačinku pro celou rodinu.
, Časopis F.O.O.D.
4. 7. 2016
Lehká svačinka - vanilková panna cota s jahodami

Budete potřebovat:

  • 4 plátky želatiny
  • 350 ml smetany ke šlehání
  • 60 g krupicového cukru
  • 125 g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk
  • 400 g jahod (další na ozdobu)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 50 ml třešňového sirupu
  • bazalku nebo meduňku na ozdobu

Postup:

Plátky želatiny dejte nabobtnat do misky studené vody. Smetanu pozvolna zahřívejte s cukrem, vyškrábnutými vanilkovými semínky i luskem, stačí na 40 °C. Vyjměte lusk a vmíchejte měkkou a vyždímanou želatinu. Mascarpone promíchejte s asi 1/4 smetany dohladka, pak vmíchejte do zbytku smetany. Rozdělte do misek nebo skleniček.

Za 35 minut máte hotovo!

 

Záleží na velikosti, ale udávané množství by mělo vystačit na 4 - 6 porcí. Nechte tuhnout v ledničce 3 - 4 hodiny. Jahody, citronovou šťávu a třešňový sirup rozmixujte a podle potřeby dochuťte. Omáčku dejte vychladit nebo naopak podávejte teplou. Rozdělte ji na ztuhlou panna cottu  a ozdobte jahodami a bylinkami.

Mohu dát 6iměsíčnímu dítěti jahody?

Místo jahod použijte jakékoliv jiné ovoce, skvělá je omáčka z červeného rybízu, v pozdním létě i z ostružin nebo švestek.

 

Témata: Časopis F.O.O.D., Krupicový cukr, Svačinka, Omáčka, Vanilkový lusk
Mohlo by vás zajímat
Jak naučit dítě správně a bezpečně bruslit. S výukou začněte po čtvrtém roce
Proč pouštíme na podzim draky a opadává listí? Dětské otázky vás už nepřekvapí
První porody by se měly zakázat, říká porodní asistentka Tereza Morávková
Tipy na vánoční dárky pro miminka od narození do šesti měsíců

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu