[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
2 porce, 30 minut
Potřebujeme: 750 g dýně hokkaidó, 1 stonek citronové trávy, 1 červenou chilli papričku, 30 g čerstvého zázvoru, olivový olej, 350 ml zeleninového vývaru, 400 ml kokosového mléka, sůl a pepř, kousek pórku, 2 lžíce dýňových semínek Dýni rozpulte a odstraňte střed se semínky. Pak ji nakrájejte na kousky, hokkaidó není potřeba loupat. Citronovou trávu a semínek zbavenou chilli papričku nakrájejte najemno, oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte trochu oleje a vše zlehka orestujte. Zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut, dokud dýně nezměkne.
Uvařenou polévku rozmixujte na pyré a vmíchejte na tenké kroužky nakrájený pórek a nechte chvíli odstát. Podávejte ozdobené nasucho opraženými dýňovými semínky.
2 porce, 35 minut
Potřebujete: 300 g cukety, 2 cibule, 1 olivový olej, 600 ml kuřecího vývaru, 250 g kuřecích prsních řízků, sůl a pepř, 80 g těstovin linguine, petrželku, kůru a šťávu z 1 citronu Cuketu nakrájejte na kostičky, cibuli najemno. Na oleji orestujte nejprve cibuli, pak přidejte cuketu, po chvíli zalijte vývarem a 200 ml vody a vložte na kousky nakrájené kuřecí maso. Osolte, opepřete a vařte asi 10 minut. Přidejte těstoviny a vařte ještě dalších 8 minut, dokud nejsou al dente.
Jemně nasekanou petrželku smíchejte s citronovou kůrou a šťávou. Polévku podávejte ozdobenou ochucenou petrželkou.
2 porce, 25 minut
Potřebujeme: 500 g červených paprik, 1 stroužek česneku, olivový olej, 1 plechovku sterilovaných rajčat, 300 ml zeleninového vývaru, sůl a pepř, čerstvý tymián, 100 g bulguru, 150 g zakysané smetany Papriky zbavte stopky a semínek a nakrájejte je na kousky. Česnek nakrájejte na tenké plátky a spolu s paprikou krátce orestujte na oleji. Přidejte rajčata a vývar a vařte asi 15 minut doměkka. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem.
Bulgur připravte podle návodu na obalu.Polévku podle chuti trochu promixujte a za stálého míchání přidejte smetanu. Podávejte s bulgurem.
Potřebujeme: 1 velkou kedlubnu, 300 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, řepkový olej, 400 ml zeleninového vývaru, 140 g červené čočky, sůl a pepř, 2 lžíce vinného octa, pažitku Očištěnou kedlubnu a mrkev nakrájejte na kousky. Cibulky nasekejte nahrubo. Vše orestujte na troše oleje. Zalijte vývarem a přidejte 300 ml vody. Nasypte čočku, osolte a opepřete a vařte asi 10 minut doměkka. Podle chuti přidejte trochu vinného octa. Posypejte nasekanou pažitkou.
Náš TIP: Polévku můžete také částečně rozmixovat tyčovým mixérem.
2 porce, 45 minut
Potřebujeme: 1 lilek, 250 g kapusty, 150 g mražených zelených fazolek, olivový olej, sůl a pepř, 250 ml zeleninového vývaru, 1 plechovku sterilovaných rajčat, majoránku a plocholistou petržel, 125 ml polotučného mléka, 20 g másla, 50 g krupice, 1 vejce
Lilek omyjte a nakrájejte na kousky. Kapustové listy nakrájejte na proužky. Fazolky nechte povolit. V hrnci rozehřejte olej a připravenou zeleninu na něm restujte, až začnou zlátnout kraje. Zalijte vývarem, osolte a opepřete a vařte 10 až 15 minut doměkka.
Rajčata rozmixujte a spolu s majoránkou vmíchejte do polévky. Mléko s máslem a špetkou soli přiveďte k varu. Přidejte krupici a krátce povařte. Vmíchejte vejce a nasekanou petržel. Pomocí dvou lžiček tvořte nočky, vkládejte je do vroucí osolené vody a vařte 1 až 2 minuty.
Jak zhubnout břicho, stehna a další problémové partie?