[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Pokud chcete, vypeckujte si třešně předem. Připravte si zapékací formu a vymažte ji máslem. Vypeckované třešně rozložte na dno formy, posypte vanilkovým cukrem a pokapejte třešnovým likérem.
V míse utřete cukr s vejci, přidejte mouku, sůl a rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte. Přilijte smetanu/kefír či podmáslí, zamíchejte a šlehejte tak, abyste získali lehké a hladké těsto. Směs nalijte na třešně. Clafoutis pečte po dobu 40 minut.
Že je clafoutis hotový, poznáte podle toho, že když pohnete s nádobou, ve které se peče, bude už těsto pevné. Nebo to zkuste zapíchnutím špejle uprostřed formy (těsto se na špejli nelepí). Hotový dezert nechte vychladnout, pocukrujte ho moučkovým cukrem a podávejte.
VIDEO: Jak snadno vypeckovat třešně?