Maminka.czVýživa a stravování

Lék na podzimní depresi? Čokoládové orgie

Čokoláda – to není jen lék na špatnou náladu, ale také magická ingredience. Poradíme vám, co v kuchyni podniknout s hořkou, mléčnou a bílou čokoládou i nugátem.
15. 10. 2017

Mrkvová buchta s bílou čokoládou 

na plech 20 x 30 cm, 95 minut

Potřebujeme: 300 g mrkve, 6 vajec, 200 g krupicového cukru, špetku soli, šťávu a kůra z 1 citronu, 175 g hladké mouky, 200 g mletých mandlí, moučkový cukr na posypání; Krém: 125 g bílé čokolády, 150 g másla, 150 g krémového sýra

Troubu zapněte na 180 °C. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte. Žloutky prošlehejte s třetinou cukru do pěny, pak zašlehejte sůl, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem. Mouku smíchejte s mandlemi a mrkví.

Střídavě smíchejte se žloutkovou pěnou a se sněhem. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 40 minut. Nechte vychladnout. 

Čokoládu rozpusťte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Máslo vyšlehejte do pěny, pak do něj vmíchejte čokoládu i sýr. Buchtu nakrájejte a podávejte s krémem. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Výživa a stravování, Recepty, Cukr, Ořechy, Pečicí papír, Hořká čokoláda, Piniový oříšek, Pokojová teplota, Vlašský ořech, Mandle, Hladká mouka, Teplé místo, Krémový sýr, Mouka, Vaječný žloutek, Vodní lázeň, Celozrnná mouka, Podzimní deprese, Přírodní cukr, Arašídové máslo, Plech vyložený, Vanilkový cukr, Máslo, Ovesná vločka, Těsto
Mohlo by vás zajímat
V této lesní školce klasické hračky nenajdete, děti si je totiž musí vyrobit samy
Dítě ve znamení Váhy bývá miláčkem učitelů, ale často klame tělem
S bylinkami u dětí zacházejte opatrně. Při nachlazení pomůže lípa nebo mateřídouška
Vychází největší číslo roku časopisu Maminka. A nechybí slevové kupóny na nákupy!

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu