Maminka.czVýživa a stravování

Lék na podzimní depresi? Čokoládové orgie

Čokoláda – to není jen lék na špatnou náladu, ale také magická ingredience. Poradíme vám, co v kuchyni podniknout s hořkou, mléčnou a bílou čokoládou i nugátem.
15. 10. 2017

Mrkvová buchta s bílou čokoládou 

na plech 20 x 30 cm, 95 minut

Potřebujeme: 300 g mrkve, 6 vajec, 200 g krupicového cukru, špetku soli, šťávu a kůra z 1 citronu, 175 g hladké mouky, 200 g mletých mandlí, moučkový cukr na posypání; Krém: 125 g bílé čokolády, 150 g másla, 150 g krémového sýra

Troubu zapněte na 180 °C. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte. Žloutky prošlehejte s třetinou cukru do pěny, pak zašlehejte sůl, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem. Mouku smíchejte s mandlemi a mrkví.

Střídavě smíchejte se žloutkovou pěnou a se sněhem. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 40 minut. Nechte vychladnout. 

Čokoládu rozpusťte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Máslo vyšlehejte do pěny, pak do něj vmíchejte čokoládu i sýr. Buchtu nakrájejte a podávejte s krémem. 

Klepněte pro větší obrázek

Témata: Recepty, Výživa a stravování, Buchta, Měkké máslo, Pečicí papír, Vaječný žloutek, Nakrájené máslo, Pečící papír, Těsto, Vanilkový cukr, Ořechy, Krupicový cukr, Zbylý cukr, Ovesná vločka, Vodní lázeň, Vejce, Skořice, Moučkový cukr, Podzimní deprese, Pokojová teplota, Mouka, Citronová šťáva, Vlašský ořech, Chipsy, Nastrouhaná kůra

Mohlo by vás zajímat
Mladý pár vyměnil hypotéku za pojízdný mini domek, který musíte vidět
Dílnička: Vyrobte si bylinkový kornoutek do květináče
Nejlepší start pro kojení? Nebojte se miminko budit
Nesestouplá varlátka: Problém, který se nevyplácí podceňovat

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu