Lenka (34): Mám maniodepresivní psychózu a doma milovanou dceru

EndyRo 7. 4. 2013 15:19
Chápu Tě, mám to doma...bez leku uz 11mesicni dceru..jsem zbabela v tydnu jdu pro leky, uz nemuzu...
jitka 7. 4. 2013 21:06
Taky jsem si s tím prošla je to něco tak hrozneho v patnaci jsem se chela oběsit,ale diky mim rodičů kteří mi zachránili život moc děkuju .Došli se mnou lékaři okamžitě mi nasadily léky a dostala jsem se s tohoto,ale v tehotenstvy mi je museli vysadit zvládla jsem to,ale po porodu jsem se nervově zhroutila a zacla jsem znovu brát léky a dylo to dobrý strašně jsem se bála mě dcery Barborky.Léky mi hodně pomohli a bylo vsechno v pohodě rodiče a přítel mi strašně moc pomáhali a pomáhají mi pořád.Pak se mam narodila za tři roky druhá dcera tak jsem v těhotenství vysadila léky a když se naše Karolinka narodila okamžitě mi léky nasadili znovu a beru je porad a budu je brát porad ,protože mi fakt strašně pomohli jezdim na kontroly ke své lékařce a je se mnou spokojena že jsem to tak zvládla a zvladam.Je to něco hroznýho jsem řada že jsem se s toho dostala .
??? 8. 4. 2013 20:41
Hoky zvládnete to!lhavně,že dodržujete léčbu,to je důležité!Můj otec odmítl brát léky a nepřipustil si,že je nemocný,tak v tom pořád na střídačku lítal.Nedal si pomoci a já se s tím léta trápila a vždy se bála,kdy mánie zase udeří...v září se po třel letech vrátila a tentokrát to jeho tělo už nezvládlo.moc mi chybí!
Mirda 12. 10. 2014 17:26
Také trpím bipolární afektivní poruchou, maniodepresí nebo jak chcete. Diagnostikovali mi ji, před 6ti lety, ale problémy jsem měl už dříve. I když beru léky dost často to není ono. Pro okolí jsem bez příznaků, ale já cítím, že už to není jako dříve. Je dobře, že se tyhle články píší. Ať už jde o příběhy lidí, o tom co je to za nemoc atp. Stále je cítit určité stigma psychiatrických poruch. I když lidi už začínají trošku chápat co je to deprese. Já občas kouknu na stránky www.bipolarni.cz . Jsou tam příběhy lidí i jak se věci mají. Předtím jsem prodělal elektrošoky, kterých jsem se bál, kdybych si o tom informace přečetl na těch stránkách nebo někde tak bych byl bejval klidnější. Mohl bych napsat román. Takže končím.....
4