Léto ještě nekončí. Udělejte dětem vynikající domácí zmrzliny, jsou lepší než kupované

Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou Jan Přibylský

Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou | Jan Přibylský

Jogurtové nanuky Jan Přibylský

Jogurtové nanuky | Jan Přibylský

Nanuky s želé bonbóny Jan Přibylský

Nanuky s želé bonbóny | Jan Přibylský

Jahodovo banánová zmrzlina Jan Přibylský

Jahodovo banánová zmrzlina | Jan Přibylský

Všechny zmrzliny otestovaly redakční děti a jejich kamarádky.  Jan Přibylský

Všechny zmrzliny otestovaly redakční děti a jejich kamarádky. | Jan Přibylský

Holkám moc chutnalo. Jan Přibylský

Holkám moc chutnalo. | Jan Přibylský

Čerstvému ovoci se nic nevyrovná. Jan Přibylský

Čerstvému ovoci se nic nevyrovná. | Jan Přibylský

Holčičky si otevřely cukrárnu. Jan Přibylský

Holčičky si otevřely cukrárnu. | Jan Přibylský

Klukům byl vstup zakázán. Jan Přibylský

Klukům byl vstup zakázán. | Jan Přibylský

Byla to velká dobrota. Jan Přibylský

Byla to velká dobrota. | Jan Přibylský

Vyzkoušejte tyto recepty i doma. Jan Přibylský

Vyzkoušejte tyto recepty i doma. | Jan Přibylský

Jsou vynikající a snadné na přípravu. Jan Přibylský

Jsou vynikající a snadné na přípravu. | Jan Přibylský

Letní pohoda. Jan Přibylský

Letní pohoda. | Jan Přibylský

Zmrzlinu k létu patří. Jan Přibylský

Zmrzlinu k létu patří. | Jan Přibylský

Jogurtové nanuky Jan Přibylský
Nanuky s želé bonbóny Jan Přibylský
Jahodovo banánová zmrzlina Jan Přibylský
Všechny zmrzliny otestovaly redakční děti a jejich kamarádky.  Jan Přibylský
14
Fotogalerie

Zmrzliny a nanuky jsou základní výbavou na léto. Bez takových dobrot snad prázdniny ani nemůžou být. Zkuste třeba ty z ovoce či gumových bonbonů!

Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou

1.jpg


Na 6 porcí:

  • 400 g jahod
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 400 ml kokosové smetany
  • semínka z poloviny vanilkového lusku


POSTUP:

Jahody důkladně rozmixujte. Když jsou kyselejší, můžete do nich přidat lžíci javorového sirupu. Hotovou směs nalejte na dno chlebíčkové formy. Kokosovou smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku a se zbylým javorovým sirupem. Pořádně našlehejte a nalejte na vrstvu rozmixovaných jahod. Dejte mrazit na 4 až 6 hodin, pak zmrzlinu nakrájejte na plátky.

Pokračování 2 / 4

Jogurtové nanuky

5.JPG

Na 6 nanuků:

  • 200 g borůvek
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 300 g řeckého nebo selského jogurtu


POSTUP:

Borůvky opláchněte a nechte je v celku nebo jen trochu rozmačkejte. V misce promíchejte jogurt, med a citronovou šťávu. Vmíchejte borůvky a hotovou směsí naplňte tvořítka na nanuky. Pak dejte na 4 až 6 hodin mrazit.

Pokračování 3 / 4

Nanuky s želé bonbóny

6.JPG


Na 6 nanuků:

600 ml minerálky
1 lžíci medu
1 sáček oblíbených gumových bonbonů

POSTUP: Minerálku nalejte do džbánku, přidejte med a promíchejte.
Do nanukových tvořítek rozdělte bonbony a zalejte je oslazenou minerálkou.
Dejte do mrazáku a nechte ztuhnout.

Pokračování 4 / 4

Jahodovo - banánová zmrzlina

2.jpg

Na 4 porce:

300 g banánů
200 g jahod
2 lžíce řeckého jogurtu
2 lžíce agávového sirupu

POSTUP:

Banány nakrájejte na kousky, jahody zbavte stopek a dejte ovoce do mrazáku. Ovoce můžete takto připravit den předem nebo mít vždy zásobu na několik dní dopředu. Zmrzlé ovoce pak vložte do mixéru, přidejte sirup, jogurt a vše pořádně rozmixujte. Ozdobte ovocem, piškoty a ihned servírujte.

Video: Recepty od Maminky: Podívejte se, co všechno najdete ve speciálu našeho časopisu

 

Určitě si přečtěte

Články z jiných titulů