Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou

Na 6 porcí:
- 400 g jahod
- 4 lžíce javorového sirupu
- 400 ml kokosové smetany
- semínka z poloviny vanilkového lusku
POSTUP:
Jahody důkladně rozmixujte. Když jsou kyselejší, můžete do nich přidat lžíci javorového sirupu. Hotovou směs nalejte na dno chlebíčkové formy. Kokosovou smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku a se zbylým javorovým sirupem. Pořádně našlehejte a nalejte na vrstvu rozmixovaných jahod. Dejte mrazit na 4 až 6 hodin, pak zmrzlinu nakrájejte na plátky.
Pokračování 2 / 4
Jogurtové nanuky

Na 6 nanuků:
- 200 g borůvek
- 1 lžíci medu
- 1 lžičku citronové šťávy
- 300 g řeckého nebo selského jogurtu
POSTUP:
Borůvky opláchněte a nechte je v celku nebo jen trochu rozmačkejte. V misce promíchejte jogurt, med a citronovou šťávu. Vmíchejte borůvky a hotovou směsí naplňte tvořítka na nanuky. Pak dejte na 4 až 6 hodin mrazit.
Pokračování 3 / 4
Nanuky s želé bonbóny

Na 6 nanuků:
600 ml minerálky
1 lžíci medu
1 sáček oblíbených gumových bonbonů
POSTUP: Minerálku nalejte do džbánku, přidejte med a promíchejte.
Do nanukových tvořítek rozdělte bonbony a zalejte je oslazenou minerálkou.
Dejte do mrazáku a nechte ztuhnout.
Pokračování 4 / 4
Jahodovo - banánová zmrzlina

Na 4 porce:
300 g banánů
200 g jahod
2 lžíce řeckého jogurtu
2 lžíce agávového sirupu
POSTUP:
Banány nakrájejte na kousky, jahody zbavte stopek a dejte ovoce do mrazáku. Ovoce můžete takto připravit den předem nebo mít vždy zásobu na několik dní dopředu. Zmrzlé ovoce pak vložte do mixéru, přidejte sirup, jogurt a vše pořádně rozmixujte. Ozdobte ovocem, piškoty a ihned servírujte.
Video: Recepty od Maminky: Podívejte se, co všechno najdete ve speciálu našeho časopisu
Erika Pilátová
26. května 2024
Tomáš Babinec
12. června 2015
mojebetynka.cz mojebetynka.cz
5. května 2013
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.
Chci Premium a Maminka.cz bez reklam
Od 41 Kč měsíčně