Maminka.czVýživa a stravování

Léto ještě nekončí. Udělejte dětem vynikající domácí zmrzliny, jsou lepší než kupované

Zmrzliny a nanuky jsou základní výbavou na léto. Bez takových dobrot snad prázdniny ani nemůžou být. Zkuste třeba ty z ovoce či gumových bonbonů!
, Časopis Maminka
18. 8. 2017

Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou

Klepněte pro větší obrázek


Na 6 porcí:

  • 400 g jahod
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 400 ml kokosové smetany
  • semínka z poloviny vanilkového lusku


POSTUP:

Jahody důkladně rozmixujte. Když jsou kyselejší, můžete do nich přidat lžíci javorového sirupu. Hotovou směs nalejte na dno chlebíčkové formy. Kokosovou smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku a se zbylým javorovým sirupem. Pořádně našlehejte a nalejte na vrstvu rozmixovaných jahod. Dejte mrazit na 4 až 6 hodin, pak zmrzlinu nakrájejte na plátky.

Témata: Recepty, Časopis Maminka, Jídelníček, Výživa a stravování, Jogurt, Javorový sirup, Jahody, Med, Smích, Zmrzlina, Banán, Léto, Piškot, Jahodová zmrzlina, Ovoce, Banánová zmrzlina, Porce, Řecký jogurt, Lžíce, Citron, Citronová šťáva, Bonbón, Vanilkový lusk, Agávový sirup, Sirup
Mohlo by vás zajímat
Nádherné adventní věnce. Inspirujte se nápady pro rok 2017
Zvládla jsem operaci apendixu v těhotenství
Nákupy s Maminkou přišly do Hamleys podpořit také slavné maminky se svými dětmi
Mateřská dovolená 2018: Kalkulačka mateřské

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu