Maminka.czVýživa a stravování

Léto ještě nekončí. Udělejte dětem vynikající domácí zmrzliny, jsou lepší než kupované

Zmrzliny a nanuky jsou základní výbavou na léto. Bez takových dobrot snad prázdniny ani nemůžou být. Zkuste třeba ty z ovoce či gumových bonbonů!
, Časopis Maminka
18. 8. 2017

Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou

Klepněte pro větší obrázek


Na 6 porcí:

  • 400 g jahod
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 400 ml kokosové smetany
  • semínka z poloviny vanilkového lusku


POSTUP:

Jahody důkladně rozmixujte. Když jsou kyselejší, můžete do nich přidat lžíci javorového sirupu. Hotovou směs nalejte na dno chlebíčkové formy. Kokosovou smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku a se zbylým javorovým sirupem. Pořádně našlehejte a nalejte na vrstvu rozmixovaných jahod. Dejte mrazit na 4 až 6 hodin, pak zmrzlinu nakrájejte na plátky.

Témata: Časopis Maminka, Jídelníček, Recepty, Výživa a stravování, Banánová zmrzlina, Citronová šťáva, Ovoce, Nanuk, Med, Smích, Bonbón, Lžíce, Jogurt, Základní výbava, Vanilkový lusk, Banán, Řecký jogurt, Let, Jahody, Piškot, Javorový sirup, Jahodová zmrzlina, Léto, Zmrzlina, Agávový sirup
Přidat příspěvek
Komentáře k článku
Mohlo by vás zajímat
„Jedna přes plínu je někdy lepší než domlouvání,“ říká Monika Absolonová
Na maškarní za seniora? Stačí pár doplňků a senzační kostým je na světě
Soutěž s Alete - Příkrmy mají v dětské stravě své místo. Víte, kdy a jak s nimi začít?
Právě dnes vychází říjnová Maminka. Na titulce s Michaelou Tomešovou

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu