Maminka.czVýživa a stravování

Léto ještě nekončí. Udělejte dětem vynikající domácí zmrzliny, jsou lepší než kupované

Erika PilátováČasopis Maminka 18.  8.  2017
Zmrzliny a nanuky jsou základní výbavou na léto. Bez takových dobrot snad prázdniny ani nemůžou být. Zkuste třeba ty z ovoce či gumových bonbonů!

Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou

Klepněte pro větší obrázek


Na 6 porcí:

  • 400 g jahod
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 400 ml kokosové smetany
  • semínka z poloviny vanilkového lusku


POSTUP:

Jahody důkladně rozmixujte. Když jsou kyselejší, můžete do nich přidat lžíci javorového sirupu. Hotovou směs nalejte na dno chlebíčkové formy. Kokosovou smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku a se zbylým javorovým sirupem. Pořádně našlehejte a nalejte na vrstvu rozmixovaných jahod. Dejte mrazit na 4 až 6 hodin, pak zmrzlinu nakrájejte na plátky.

Témata: Časopis Maminka, Recepty, Jídelníček, Výživa a stravování, Borůvky, Kokos, Nanuk, Šarlotka, Javorový sirup, Jogurt, Let, Gumový bonbón, Jahodová zmrzlina, Řecký jogurt, Porce, Puding, Zmrzlina, Mrazák, Sirup, Banánová zmrzlina, Bonbón, Léto, Vanilkový lusk, Smích, Lžíce
Mohlo by vás zajímat
VIDEO: Tohle těhotenství bylo největší překvapení mého života, říká herečka Petra Hřebíčková
Víchová Tereza
Podcasty
Na fotkách je vidí celý Londýn: Dost nerealistických očekávání, za své tělo po porodu se nestydíme!, říkají odvážné maminky
Mrázková Dita
Po porodu
Patricie Pagáčová se dočkala miminka. A má krásné jméno!
Víchová Tereza
Slavné maminky
Sedm znaků, podle kterých poznáte, že z vašeho dítěte roste psychopat
Kolinová Gabriela
Péče o dítě a jeho výchova
Herečka Eva Josefíková je maminkou. A miminko má neobvyklé jméno
Víchová Tereza
Slavné maminky
Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů
Zenklová Veronika
Porod