Maminka.czVýživa a stravování

Léto ještě nekončí. Udělejte dětem vynikající domácí zmrzliny, jsou lepší než kupované

Zmrzliny a nanuky jsou základní výbavou na léto. Bez takových dobrot snad prázdniny ani nemůžou být. Zkuste třeba ty z ovoce či gumových bonbonů!
, Časopis Maminka
18. 8. 2017

Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou

Klepněte pro větší obrázek


Na 6 porcí:

  • 400 g jahod
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 400 ml kokosové smetany
  • semínka z poloviny vanilkového lusku


POSTUP:

Jahody důkladně rozmixujte. Když jsou kyselejší, můžete do nich přidat lžíci javorového sirupu. Hotovou směs nalejte na dno chlebíčkové formy. Kokosovou smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku a se zbylým javorovým sirupem. Pořádně našlehejte a nalejte na vrstvu rozmixovaných jahod. Dejte mrazit na 4 až 6 hodin, pak zmrzlinu nakrájejte na plátky.

Témata: Recepty, Jídelníček, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Základní výbava, Jahody, Ovoce, Citronová šťáva, Bonbón, Kokos, Vanilkový lusk, Banán, Porce, Med, Lžíce, Banánová zmrzlina, Jahodová zmrzlina, Piškot, Javorový sirup, Řecký jogurt, Smích, Sirup, Nanuk, Zmrzlina, Sáček
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si emotivní dopis, který napsala matka svým dvěma adoptivním dcerám
Tyto čtyři odlehčené recepty musíte vyzkoušet
Tyto hračky už snad nejsou ani k smíchu. Podívejte se na výběr těch nejšílenějších
Kam vyrazit s dětmi na hory. Tyto horské hotely jsme osobně vyzkoušeli

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu