Maminka.czVýživa a stravování

Léto ještě nekončí. Udělejte dětem vynikající domácí zmrzliny, jsou lepší než kupované

Erika Pilátová 18.  8.  2017
Zmrzliny a nanuky jsou základní výbavou na léto. Bez takových dobrot snad prázdniny ani nemůžou být. Zkuste třeba ty z ovoce či gumových bonbonů!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jahodová zmrzlina s kokosovou smetanou

Klepněte pro větší obrázek


Na 6 porcí:

  • 400 g jahod
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 400 ml kokosové smetany
  • semínka z poloviny vanilkového lusku


POSTUP:

Jahody důkladně rozmixujte. Když jsou kyselejší, můžete do nich přidat lžíci javorového sirupu. Hotovou směs nalejte na dno chlebíčkové formy. Kokosovou smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku a se zbylým javorovým sirupem. Pořádně našlehejte a nalejte na vrstvu rozmixovaných jahod. Dejte mrazit na 4 až 6 hodin, pak zmrzlinu nakrájejte na plátky.

Témata: Recepty, Časopis Maminka, Jídelníček, Výživa a stravování, léto, Borůvky, Mrazák, Citronová šťáva, Vanilkový lusk, Sirup, Banánová zmrzlina, Jogurt, Citron, Domácí, Jahodová zmrzlina, Řecký jogurt, Gumový bonbón, Agávový sirup, Šarlotka, Směs, Ovoce, Lžíce, Kokos, Piškot, Zmrzlina