Léto v pralese: Táborové příběhy pro silnou osobnost

Reklama 2.  6.  2016
Vdechnout život táboru v pravé šumavské divočině se rozhodli zapálení nadšenci, kteří kouzlo nefalšované české přírody považují za jednu z hlavních vymožeností moderní doby.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V přepychové scenérii boubínských hvozdů pořádají pod názvem Léto v pralese od června do září tematické „běhy“ plné dobrodružství, kreativních činností, sportovních turnajů či vědomostních soutěží. Specialitou čtyř turnusů jsou aktivity zaměřené na formování fyzické zdatnosti či charakteru. Součástí výcviku je mimo jiné sjíždění řek nebo profesionální výuka karate.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

„Bude to poznávání nefalšované divoké přírody i lidských hodnot,“ říká o záměru projektu Léto v pralese jeden z jeho iniciátorů Jaroslav Kulik. Středoškolský profesor tělesné výchovy a biologie a zároveň ­vedoucí instruktor ze školy okinawského Goju Ryu Karate Do má osmnáctiletou praxi jako táborový vedoucí. Označuje se za „věčného optimistu“ a má za to, že šumavský les je skvělé prostředí pro výchovu silných osobností. Pod jeho citlivým vedením účastníci letního dobrodružství mohou proniknout do základu východní filozofie, která přesahuje hranice tradičně vybaveného „dódžó“, tedy městské tělocvičny. Malebné prostředí obce Zátoň na Prachaticku v těsné blízkosti národního parku zároveň skýtá jedinečné podmínky pro pořádání tematických her a představení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

 „S Létem v pralese by se děti měly odpoutat od běžného prostředí, ve kterém se pohybují. Měly by odložit mobilní telefony, tablety a další techniku, na kterou jsou zvyklí, a přiblížit se přírodě a sportovním zážitkům, které je mohou v budoucnu motivovat k novým zájmům,“ vysvětluje lektorka Ilona Peštová, která si zakládá na pozitivním přístupu k životu. „Jsme biologové a navíc Jihočeši. Divoká příroda je pro nás výzva. Chceme návštěvníkům ukázat, že to i pro ně může být velký zážitek,“ dodává středoškolská profesorka, která je spoluorganizátorkou projektu. K dispozici zájemcům jsou chatky, sruby i velký vojenský stan, v němž se budou pořádat divadelní představení a koncerty. Celý objekt byl nedávno zrekonstruován a jeho součástí je prostorná jídelna, moderní sociální zařízení se sprchami a stále tekoucí teplou vodou, volejbalové hřiště, venkovní bazén nebo keramická dílna. Kapacita 180 lůžek nabízí dostatečný prostor pro dětské tábory, sportovní soustředění nebo firemní akce.  Organizátoři očekávají také zájem „pocestných“, houbařů, rybářů, cyklistů, turistů i dalších pralesních příznivců. Těm slibují i možnost zajištění soudku s pivem.

Rádi vás přivítáme v dětském táboře pod šumavským Boubínem.

Čeká vás:

  • Výuka bojových umění
  • Vlastní volba jídelníčku
  • Bezlepková strava
  • Sjíždění řeky
  • Výuka tance
  • Výroba keramiky
  • Koupání v bazénu

Termíny

I. BĚH (3. 7. – 16. 7. 2016) – HVĚZDNÉ VÁLKY

II. BĚH (17. 7. – 30. 7. 2016) – CESTA KOLEM SVĚTA

III. BĚH (31. 7. - 13. 8.2016) – HVĚZDNÉ VÁLKY

IV. BĚH (14. 8. - 20. 8. 2016) – OLYMPIJSKÉ HRY

Více na WWW.LETOVPRALESE.CZ

Klepněte pro větší obrázek

Video